9. září 2016 • 05:00

Hádka o zranění. Serenu bolelo koleno. Výmluvy, zlobil se Wilander

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebyla ve své kůži, hůř se hýbala, proto i víc kazila. To naznačoval semifinálový projev Sereny Williamsové na US Open při překvapivé porážce s Karolínou Plíškovou. Nepsané pravidlo tenisu ale zní také jasně: pokud nastoupíte k zápasu, jste zdravá a je nefér se po něm vymlouvat. Na to upozornil bývalý vynikající hráč a dnes televizní expert Mats Wilander.



Patrick Mouratoglou, bývalý partner a dnes stále kouč Američanky, ho ale porušil. „Je zraněná, bolí ji levé koleno. Doufali jsme, že bude OK, ale nebyla. Bez pohybu se zápas vyhrát nedá,“ líčil novinářům po překvapivém triumfu Karolíny Plíškové 6:2, 7:6.

Serena později na tiskové konferenci jeho slova potvrdila. Zranění si prý přivodila během druhého či třetího kola US Open. „Je to vážné,“ tvrdila. Zároveň však ocenila výkon o deset let mladší české soupeřky. „Nechci porážku na nic svádět, Karolína dnes zahrála dobrý zápas.“

To konstatoval i její francouzský trenér, podle kterého už byla Serena na pokraji skreče ve čtvrtfinále se Simonou Halepovou. „Třetí set hrála na jedné noze. Možná by pro ni bylo lepší ten zápas nedohrát, viděl jsem na ní tu bolest,“ tvrdil Mouratoglou, jehož svěřenkyni nenahrál ani program a musela jít na kurt necelých 24 hodin po postupu.

„Bohužel dnes ani s tím adrenalinem nebyla schopná hrát stoprocentně. Pro Serenu bylo těžké se dnes dobře pohybovat, proto víc chybovala,“ zdůvodňoval 31 nevynucených chyb Američanky v rozhovoru pro Eurosport.

Tak přímočará vyjádření však namíchla švédského komentátora této televizní stanice Matse Wilandera. A sedminásobný grandslamový šampion si to nenechal pro sebe.

„Tohle jsou výmluvy, které dvaadvacetinásobná vítězka grandslamů nepotřebuje. To, co Patrick říká, není správné. Pokud byla Serena zraněná, neměla k zápasu nastoupit. Ale nastoupila, takže byla připravená. Karolína si zaslouží především uznání, protože hrála dobře,“ kontroval legendární Švéd v přímém přenosu.

Je konec. Karolína Plíšková je ve finále US Open
Je konec. Karolína Plíšková je ve finále US Open




Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud