Pavel Novotný
9. září 2016 • 03:55

Šťastná Plíšková: Finále US Open? Je to jako sen, nejde popsat, co cítím

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Venus Williamsová v osmifinále, čtvrtfinálová demolice Chorvatky Any Konjuhové a naposledy semifinálový skalp světové jedničky Sereny Williamsové… Pohádka Karolíny Plíškové na letošním US Open nebere konce. Česká tenistka si poprvé v kariéře zahraje na grandslamovém turnaji o titul. „Tenhle turnaj je jako splněný sen. Jsem poprvé v grandslamovém finále a jsem nadšená,“ jásala čtyřiadvacetiletá tenistka. V boji o titul se v sobotu střetne s turnajovou dvojkou Němkou Angelique Kerberovou (od 22:00, vysílá O2 TV Sport), která ve druhém semifinále zdolala Dánku Caroline Wozniackou 6:4 a 6:3.



„Neumím si představit, že by dnes Serena nevyhrála,“ prohlásil před zápasem světové jedničky Sereny Williamsové a Karolíny Plíškové legendární Mats Wilander.

Jeho představy vydržely jen jeden game, pak však už vládla česká tenistka, která první set vyhrála s přehledem 6:2, ve druhém pak v tiebreaku 7:6 a připsala si největší úspěch kariéry.

„Nebyla jsem vůbec nervózní, snad jen těsně před příchodem na kurt. Chtěla jsem být agresivní a diktovat tempo hry, to se mi dařilo,“ popisovala svoji cestu za úspěchem fedcupová vítězka.

V pozápasovém rozhovoru se vyjádřila i k údajnému nedostatku emocí, který na kurtu projevuje. „Trenér mě motivuje, abych byla pozitivnější. Snad se to zlepšuje, chci ukazovat více emocí, ale spíše je držím uvnitř,“ pokračovala čerstvá finalistka US Open.

Karolína Plíšková se natahuje po jednom z míčůFoto EPA

„Proti Sereně ale prostě emoce ukázat musíte, namotivuje vás to. Ve druhém setu jsem byla pod tlakem, udělala jsem několik dvojchyb, ale to ona taky,“ hodnotila utkání Plíšková.

O osudu utkání však rozhodla až zkrácená hra druhého setu, kde Plíšková ztratila vedení 3:0, přesto zápas dovedla do vítězného konce.

„V tiebreaku mě podržel servis, tam mi podání hodně pomohlo. Ale proti Sereně je vždycky obtížné hrát, zvlášť, když se dostane do výměny, to je pak hodně těžké. Jsem strašně moc ráda, že jsem dokázala zápas v tie-breaku ukončit," hodnotila dramatický závěr Plíšková.

Utkání však nakonec zakončila dvojchyba dnes již bývalé světové jedničky. „Občas jsem si říkala, že by mohla udělat dvojchybu. Vím, že takhle by člověk přemýšlet neměl, chtěla jsem si to v první řadě uhrát sama, jsem opravdu šťastná. Dala jsem do toho všechno a jsem ráda, že se to vyplatilo,“ uzavřela své pocity grandslamová finalistka.

Karolína Plíšková vyzve ve finále německou tenistku a čerstvou světovou jedničku Angelique Kerberovou, která v semifinále porazila Caroline Wozniackou 6:4, 6:3. (sobota, 22:00) Česká tenistka se posune v novém vydání žebříčku s jistotou na šesté místo, pokud celý turnaj vyhraje, bude pátá.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud