5. září 2018 • 08:31

Plíškovou po utkání rozplakalo úmrtí tchána Hrdličky: Bojovali jsme...

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NEW YORKU | Dva dny po umrtí tchána Václava Hrdličky (56) nastoupila Karolína Plíšková ke čtvrtfinále US Open proti Sereně Williamsové. Hrála ho s těžkým srdcem, ale srdnatě na sobě nedala v kotli Ashova stadionu, kde stála proti nejlepší tenistce historie i třiadvaceti tisícům amerických fanoušků, nic znát.



Při pozápasové tiskové konferenci dostala otázku na těžké dny, jimiž především její manžel Michal, ale i ona sama, procházely. Nejprve se rozhovořila.

„Těžké to samozřejmě je, nejvíc pro Michala. Jsem ráda, že tady se mnou zůstal. Bylo ve vzduchu, co vůbec dál udělat, ale bojovali jsme prostě pro....,“ zlomil se jí v půlce věty hlas a rozplakala se. A už nebyla schopná pokračovat.

„Nezlobte se,“ omlouvala se, když odcházela s Catherine Sneddonovu z tiskového oddělení WTA.

Čím si novomanželé prošli, popsala den před čtvrtfinále Rennae Stubbsová, jedna z tenistčiných trenérek.

„Michalův táta byl vážně nemocný. Tu smutnou událost očekávali. Otázka zněla jen: Kdy? Ta zpráva bohužel přišla v neděli. Kája byla ráda, že nad Bartyovou vyhrála a aspoň maličko hrozný den Michalovi vylepšila. Každý, kdo ztratil rodiče, ví, jak bolestná je to věc,“ pravila australská koučka.

„Michal strávil s tátou v minulých týdnech hodně času, proto nedoprovázel Karolínu v Cincinnati a New Havenu. Jsem si jistá, že pro něj bylo svým způsobem těžké být tady a ne doma s jeho rodinou. Podporoval tu Karolínu, i když se musel cítit strašně.“

Václav Hrdlička (†56), táta Michala a tchán tenistky Karolíny Plíškové, podlehl podle informací Blesku rakovině.
Václav Hrdlička (†56), táta Michala a tchán tenistky Karolíny Plíškové, podlehl podle informací Blesku rakovině.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud