1. září 2019 • 07:51

Ósakaová dojala! Vyřadila největší naději tenisu, pak se spolu rozplakaly

Autor: pta, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájkyně titulu Japonka Naomi Ósakaová ukončila na US Open cestu patnáctileté Američanky Cori Gauffové. Světová tenisová jednička pod světly na kurtu Arthura Ashe vyhrála za 65 minut jasně 6:3, 6:0 a je v osmifinále. Zaujala tím, jak svoji mladou soupeřku, která je považována za největší tenisovou naději, po konci zápasu utěšovala. „Zase si získala srdce všech,“ referuje BBC.



Ósakaová vyhrála skoro dvakrát více výměn než hodně chybující Gauffová. Tón utkání udala Japonka hned na začátku. Rychle vedla 3:0, sice si pak dvakrát prohrála servis, ale za stavu 4:3 přidala ještě jeden brejk a druhé sadě dominovala.

„Hrála jsem nejkoncentrovaněji od Australian Open,“ řekla jednadvacetiletá Japonka, vítězka lednového Australian Open, která se poté na kurtech trochu trápila. „Snažila jsem se hrát co nejlépe. Poprvé obhajuji titul a snažím se to užívat,“ dodala.

Gauffová, jež ve Wimbledonu postoupila z kvalifikace do čtvrtého kola, se ještě na dvorci rozplakala. Ósakaová šla mladou hráčku utěšovat. "Říkala mi, že jsem úžasná a ať jdu dělat rozhovor s ní, ale jenom bych brečela. Je skvělá," řekla Gauffová. „Také plakala, já plakala, všichni plakali. Nechápala jsem, proč plakala, vždyť vyhrála zápas,“ popisoval Gauffová dojemné momenty.

Japonská šampionka ocenila talent své soupeřky, když promluvila přímo k jejímu týmu i rodičům v hledišti: „Vychovali jste úžasnou hráčku!“

Gauffová ocenila chování japonské soupeřky. „Správný sportovec se k vám na kurtu chová jako největší nepřítel, ale poté jako největší kamarádka. Taková přesně je,“ vysekla poklonu Ósakaové.

V pondělním osmifinále čeká Ósakaovou třináctá nasazená Belinda Bencicová. Švýcarka měla ve třetím kole volno, jelikož Estonka Anett Kontaveitová k zápasu kvůli nemoci nenastoupila. "Bude to náročné, ona se nikdy nevzdává," řekla Ósakaová, která má s Bencivovou bilanci 1:2 a oba zápasy prohrála letos.

Také Naomi Ósakaová se neubránila slzám
Také Naomi Ósakaová se neubránila slzám

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud