30. července 2022 • 22:30

Neočkovaný Djokovič dál věří, že se otevře šance, jak hrát na US Open

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novak Djokovič se dál připravuje na poslední grandslam tenisové sezony US Open, i když stále nesplňuje podmínku na cestu do USA. Odpůrce povinné vakcinace proti covidu-19 doufá, že dostane výjimku a za měsíc nebude v New Yorku chybět, aby mohl zaútočit na 22. grandslamový titul.



„Chystám se dál tak, jako by mi bylo dovoleno hrát. A čekám, až se dozvím, jestli se pro mě šance na cestu do Ameriky najde,“ napsal pětatřicetiletý Srb na sociální sítě. On-line petici, aby mohl na US Open startovat, podepsalo podle agentury Reuters více než 43 tisíc lidí. Vítěz Wimbledonu poděkoval všem fanouškům za podporu a „lásku“, kterou mu vyjadřují.

Djokovič vyhrál US Open třikrát, naposledy v roce 2018. Tenisový program mu ale komplikuje fakt, že není očkován proti koronaviru a nehodlá tak učinit. Podle aktuálních pravidel proto nesmí přiletět do Spojených států. Mezi přihlášenými hráči grandslamu nicméně figuruje.

Bývalý lídr žebříčku kvůli odporu k očkování nemohl v lednu obhajovat titul na Australian Open a ze země byl vyhoštěn. Směl naopak startovat na Roland Garros a ve Wimbledonu, kde získal před třemi týdny titul. US Open začne 29. srpna.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud