Pavel Novotný
24. června 2013 • 11:20

Pekelný úkol pro Federera: Nadal, Murray, Djokovič? Nebojím se!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přesně před rokem vyhrál Roger Federer svůj zatím poslední grandslamový  titul. Jak jinak než ve Wimbledonu. Teď má možnost na svůj triumf  navázat, cesta k němu však bude pro tenisovou legendu více než složitá. "Jsem na tuto výzvu připraven," říká jednatřicetiletý tenista.



Kdo na Federera na cestě za vytouženým triumfem čeká? Ve čtvrtfinále ho vyhlíží Rafael Nadal, v semifinále Andy Murray a v případném finále Novak Djokovič. Tomu se říká pekelná cesta.

"Miluju takovou výzvu, nebojím se," říká vítěz z Halle. Nemám kontrolu nad tím, koho mi nalosují, ale můžu ovlivnit průběh zápasu. Vím, že mám velmi těžký los a že v mé čtvrtině pavouka je Rafa, ale beru to tak, jak to je, netrápím se tím," dodává.

Současná světová trojka již má za sebou zápas prvního kola, když jasně porazil Rumuna Haneska, kterému povolil pouhých pět her.

"Pokud chcete na tomto turnaji uspět, musíte ze sebe vydat maximum a soustředit se na každý zápas. A přesně to jsem připraven udělat. Jsem šťastný, že jsem opět tady, Wimbledon byl vždy na vrcholu mého zájmu," říká Roger.

Švýcarský tenista vyhrál přesně před deseti lety svůj první Wimbledon, který byl zároveň také jeho prvním grandslamovým titulem. Ve finále tehdy porazil Australského bombarďáka Marka Philippoussise.

VIDEO: První grandslamový titul Rogera Federera

 

"Je to už neskutečných deset let. Nemůžu uvěřit tomu, co všechno se od té doby změnilo a jak úspěšná byla moje kariéra. Užívám si tenis každým okamžikem. Odehrál jsem ve Wimbledonu tolik fantastických zápasů, prožil mnoho nezapomenutelných momentů. Za svůj první titul jsem však mimořádně vděčný, byl to zlomový okamžik mé kariéry," ví rodák z Basileje.

"Všechno se to stalo strašně rychle, ale jsem šťastný, že stále mohu hrát tenis na nejvyšší úrovni, a že mám možnost bojovat o wimbledonský titul i letos. Jsem tady deset let po svém prvním triumfu, navíc v roli obhájce titulu, to je něco mimořádného," říká šampion.

Roger Federer si za své účasti ve Wimbledonu připsal 66 výher a pouhých sedm porážek. "Miluju hru na trávě. Čím více na ní hrajete, tím větší nadšení pociťujete. Stále jsem hladový po úspěchu, chci ukázat, že jsem pořád dobrý a že umím hrát špičkový tenis," ujišťuje Švýcar.

První překážka v podobě Haneska by pro wimbledonského šampiona neměla být žádným větším problémem. Se soupeřem má jednoznačně kladnou bilanci 5:0.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud