3. července 2014 • 04:50

Kamarádky, teď soupeřky. Zbraně Šafářové a Kvitové pro semifinále

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČESKÉ SEMIFINÁLE WIMBLEDONU | ONLINE 14:00 | Půjde o český souboj o finále Wimbledonu, kde obě dámy budou chtít uspět. Zapomenou na kamarádství, za každou cenu půjdou za vítězstvím. Má v dnešním semifinále větší šance Lucie Šafářová, nebo Petra Kvitová? Server iSport.cz vybral u obou hráček tři důvody, čím by mohly svou soupeřku porazit.



LUCIE ŠAFÁŘOVÁ (27 let, na žebříčku 23.)  

Aktuální forma
Česká střelkyně jede. Šafářová zatím v Londýně neztratila jediný set, naprosto suverénně zvládla všechny zápasy. Když je třeba, pomůže si skvělým podáním. Ve čtvrtfinále s Makarovovou za stavu 5:3 prohrávala na svém servisu 0:40. V tom vypálila tři esa za sebou, přidala další dvě nechytatelná děla a získala celý set. Hraje s neuvěřitelným sebevědomím, i její rodiče se diví, kde se v 27leté hráčce taková síla vzala.

Bezstarostnost mírného outsidera
Od  Kvitové jako šampionky z roku 2011 se očekává, že svou misi letos zopakuje. Mezi semfinalistkami je druhou nejvýše nasazenou hráčkou po Rumunce Halepové, jednoduše favoritkou. Zatímco Šafářová může jít do zápasu uvolněná. Semifinálem dosáhla životního maxima, dál už může jen překvapit. "Pokusím se turnaj vyhrát," tvrdí sebevědomě.

Zdraví, ušetřené síly
Zatímco Petra Kvitová hraje celý turaj s ovázaným stehnem, Lucie Šafářová prochází turnajem bez větších zdravotních problémů. Navíc je v pohodě i po herní stránce. Zatím neztratila jediný set, po dvou úvodních těžkých kolech se na kurtu zbytečně nezdržovala. Je stoprocentně v pořádku a připravená své kamarádce z Prostějova pořádně "zatápět".

PETRA KVITOVÁ (24 let, na žebříčku 6.)

Zkušenosti
Česká lvice tohle prostředí dobře zná. Zatímco Lucie Šafářová poprvé stane na londýnskeém centrkurtu, Petře Kvitové se znovu vybaví vzpomínky na životní triumf z roku 2011. Atmosféra na hlavním dvorci před vyprodaným hledištěm je specifická. Kvitová ví, do čeho jde, Šafářovou čeká premiéra. Barbora Záhlavová-Strýcová se při čtvrtfinále hledala celý první set a české jedničce postup výrazně ulehčila.

Lepší vzájemná bilance
České tenistky čeká pátý letošní vzájemný zápas, šestý na okruhu WTA celkově. Statistiky vypadají jasně. Petra Kvitová zatím vyhrála všechna střetnutí, vede 5:0. Každý sportovec má takhle výraznou pozitivní bilanci v hlavě, Kvitová zkrátka ví, co na její soupeřku platí. "Jestli to má někdy přijít, tak teď," zahání nepříjemná čísla Šafářová. Podaří se jí zlomit svou soupeřku?

Oblíbená tráva, oblíbený Wimbledon
Na travnatém povrchu Petra Kvitová vždy pookřeje. V Londýně vyniká její levácký servis, důrazná hra a "střelba" od základní čáry. Naopak Šafářová doteď říkala, že nevyzpytatelný, kluzký povrch úplně nemusí, zatímco Kvitová Wimbledon miluje. Její výkony, byť přes sezonu často kolísají, se na trávě dostanou úplně na jinou úroveň.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud