3. července 2014 • 15:31

Kvitová znovu ve FINÁLE! Šafářová ji trápila jen v prvním setu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová má na dosah druhý titul ve Wimbledonu. Vítězka slavného turnaje na trávě v All England Clubu z před tří let porazila v dnešním českém semifinále Lucii Šafářovou 7:6 a 6:1. Soupeřkou Kvitové v sobotním londýnském finále bude Kanaďanka Eugenie Bouchardová, která porazila třetí hráčku světa Rumunku Simonu Halepovovou po setech 7:6, 6:2. Semifinálový duel jsme sledovali v ONLINE reportáži s reakcemi ze sociálních sítí.



"Jsem plná emocí ze zápasu, ale jsem nadšená, že zase budu ve finále. Vím, jaký je to pocit držet trofej, a udělám vše, abych to dokázala znovu," řekla Kvitová cestou z kurtu. V roce 2011 porazila ve finále Rusku Marii Šarapovovou.

Kvitová je čtvrtou českou rodačkou po Martině Navrátilové, Haně Mandlíkové a Janě Novotné, která se dostala do finále Wimbledonu víckrát než jednou.

Utkání s Šafářovou, premiantkou v grandslamovém semifinále, mělo podle očekávání nervózní úvod. Kvitová hned získala brejk a vedla 2:0, ale pak sama podání ztratila a od stavu 2:2 si obě české hráčky držely servis.

Při ranách Kvitové občas publikum na centrkurtu jen zahučelo obdivem. Jindy slyšela silný potlesk po vítězném míči Šafářová. Souboj kamarádek byl znát a Kvitová, která sama na sebe jindy hlasitě křičí "Pojď!", to v prvním setu říkala jen decentně.

Petra Kvitová se objímá s Lucií Šafářovou po semifinále Wimbledonu
Petra Kvitová se objímá s Lucií Šafářovou po semifinále Wimbledonu

Vyrovnaný úvodní set rozhodla Kvitová v tie-breaku, v kterém byla přesnější a jistější, zatímco Šafářová udělala o chybu více. Do druhého setu vstoupila Kvitová očividně uklidněná a s větším elánem. Hru zcela ovládla a rychle vedla 3:0. Za stavu 3:1 odvrátila brejkbol a pak už jistě dokráčela za výhrou a do finále.

"Je to skvělé, ale těžko se mi zápas popisuje, protože to bylo těžké. Známe se dobře na kurtu i mimo něj a nebylo to snadné," řekla čtyřiadvacetiletá Kvitová. Šafářovou porazila i v šestém vzájemném utkání na okruhu WTA a v pátém letošním.

Díky postupu do finále se Kvitová posune z šestého místa ve světovém žebříčku výše, ale i v případě vítězství bude nejlépe čtvrtá. Šafářová si za postup do semifinále vyrovná žebříčkové maximum a bude stejně jako předloni na 17. místě světa.

Dvouhra žen - semifinále:

Kvitová (6-ČR) - Šafářová (23-ČR) 7:6 (8:6), 6:1,
Bouchardová (13-Kan.) - Halepová (3-Rum.) 7:6 (7:5), 6:2.

Juniorky: Čtyřhra - 2. kolo:

Bouzková, Galfiová (ČR/Maď.) - Arbuthnottová, Hutchinsonová (Brit.) 6:3, 6:2.

Muži: Čtyřhra - čtvrtfinále:

Paes, Štěpánek (5-Ind./ČR) - Nestor, Zimonjič (3-Kan./Srb.) 3:6, 7:6 (7:5), 6:3, 6:4.

2. set  Šafářová  - Kvitová 1:6

V čem je síla Kvitové? "Podává velmi důrazně a když se jí servis povede, tak to vytváří rozdíl," tvrdí bývalá světová jednička Tracy Austinová pro BBC.

1. set  Šafářová - Kvitová 6:7

O vítězce prvního setu rozhodl tiebreak, který poměrem 9:7 ovládla po 51 minutách Petra Kvitová.

České semifinále Wimbledonu si nenechal uniknout ani herec Colin Firth (druhý zprava), za ním zpěvák Cliff RichardFoto EPA

Zápas právě začal. Šafářová ztratila svůj první servis, ale pak si ho vzala ve čtvrté hře zpátky.

České semifinále se bude hrát za krásného počasí, jak ukazuje snímek zpravodaje BBC z centrálního kurtu.

Petra Kvitová ukázala na twitterovém účtu zajímavý detail svojí rakety.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud