1. července 2015 • 21:00

FOTO: Mdloby, led, křeče. Wimbledon zkosilo rekordní vedro

Autor: ČTK, jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Óóóó, jak by byli tenisté vděčni za dříve tolik proklínaný déšť. Třetí hrací den Wimbledonu přichystal pro účastníky skutečné peklo, v All England Clubu naměřili pořadatelé teplotu 35,7 stupně Celsia ve stínu. O více než stupeň padlo zdejší maximum, což se neobešlo bez následků. Záchranáři byli v permanenci, o fanoušky i sběrače míčků se pokoušely mdloby. Pro dříve provazci vody komplikovaný turnaj bizarní zkušenost. 



Dosud nejvyšší hodnotu v londýnském areálu zaznamenali pořadatelé v roce 1976, kdy teploměry ukázaly 34,6 stupně.

Zatímco hráči se při výměnách stran osvěžovali pod slunečníky vychlazenými ručníky, na kurtech trpěli rozhodčí i sběrači míčků a v hledišti se marně ovívali fanoušci. Zápas Američana Johna Isnera a Matthewa Ebdena z Austrálie musel být kvůli ošetřování jednoho ze sběračů dokonce na chvilku přerušen.

Belinda Bencicová si leduje zátylek, hrát ve 36 stupňovém vedru bylo velmi náročné
Belinda Bencicová si leduje zátylek, hrát ve 36 stupňovém vedru bylo velmi náročné

Karolína Plíšková, která hrála zápas 2. kola přes poledne, si ale na počasí nestěžovala. "Myslím, že to je v pohodě, jsou daleko horší podmínky v Austrálii i v Americe. Tady to je ale asi vzácnost mít takové dva tři dny po sobě," řekla jedenáctá nasazená, která vypadla po prohře s Coco Vandewegheovou.

Už v úterý aktivovali pořadatelé ve Wimbledonu kvůli vysokým teplotám speciální pravidlo, které od roku 1992 platí na okruhu WTA, v Londýně ale bylo zatím využito jen v letech 2006 a 2009. Tenistky mají za velkého horka desetiminutovou přestávku mezi druhým a třetím setem, muži ve Wimbledonu tuto možnost nemají.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud