1. července 2015 • 17:13

Černá podprsenka ve Wimbledonu? Tenisová princezna způsobila rozruch

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loni finále proti Petře Kvitové, letos konec po 1. kole. Pobyt Kanaďanky Eugenie Bouchardové na Wimbledonu byl tentokrát mnohem kratší. Kromě jejího překvapivého vyřazení se hovoří i o dalším prohřešku. Na kurt si oblékla černou podprsenku, čímž porušila striktní pravidla o bílém oblečení, jež musí na londýnském grandslamu dodržovat všichni tenisté.



Přezdívají jí Princezna, protože je krásná, uživila by se jako modelka. Ale v tenisu se Bouchardové v poslední době nedaří. To potvrdilo i vyřazení s Číňankou Tuan Jing-jing. Hráčka z kvalifikace porazila turnajovou dvanáctku, která se v této sezoně potýká s poklesem formy, 7:6, 6:4.

Na kurt Bouchardová vstoupila v bílém, ale při bližším pohledu se ukázalo, že ne všechny součásti jejího oblečení jsou stejné barvy. I když jste se museli pozorně zadívat na její ramena, abyste zahlédli černý lem podpsenky. „O tom jsem vůbec nevěděla a nikdo mi nic o podprsence neříkal,“ působila Kanaďanka zaskočeně.

Pravidla však hovoří jasně. Na kurt musíte vkročit v bílém a pozor si musíte dát i na spodní prádlo, které může prosvítat. BBC dokonce informovala na svém twitterovém účtu, že Bouchardová byla za své „nevhodné“ oblečení penalizována, pak svůj příspěvek smazala.

O tom, jak striktní má být zmíněné nařízení, se vedou i v souvislosti s tímto čerstvým případem zase vzrušené debaty. Před dvěma lety se musel dojít přezout Roger Federer , který si obul boty s oranžovou podrážkou.

Wimbledonský vítěz z roku 1987 Pet Cash přiznal, že v minulosti donutili pořadatelé hráčky se ze stejného důvodu převléct doslova na poslední chvíli. „Některé z nich neměly odpovídající podprsenky a musely hrát úplně bez nich. Bylo to absolutně zvláštní,“ kroutil Cash hlavou.

Zatím to však nevypadá, že by v budoucnu nemělo být vyžadováno striktní dodržování bílého pravidla. Jak se výslovně praví v předpisem, tolerance končí u malého kousku barevné látky, který však nesmí přesáhnout jeden centimetr.

Černá podprsenka vyčnívala na zádech Eugenie Bouchardové skutečně jen nepatrně
Černá podprsenka vyčnívala na zádech Eugenie Bouchardové skutečně jen nepatrně

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud