10. července 2015 • 22:26

Federer řádil jako zamlada: Jeden z mých TOP zápasů kariéry

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle byla show! Roger Federer je jedním z nejlepších tenistů historie a jeho pestré hře se může málokdo rovnat, což ve Wimbledonu platí dvojnásob. V dnešním semifinále to na londýnské trávě pocítil domácí Andy Murray, který sice hrál výborně, ale na brilantní představení Švýcara nestačil.



"Byl to jeden z mých nejlepších zápasů v kariéře," uvedl Federer , který postoupil do desátého finále v All England Clubu. Ve třiatřiceti letech je nejstarším finalistou po Kenu Rosewallovi, kterému bylo v roce 1974 v duelu o titul devětatřicet.

Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz Federer proti Murraymu předvedl všechno. Především skvěle podával, chodil si pro vítězné míče na síť, ale ukázal i dobrou obranu a jeho dobíhaný křížný bekhendový prohoz se bude často objevovat v televizi. "Je úžasné, když se něco takového povede v semifinále Wimbledonu na centru," řekl.

"Díky skvělému podání jsem držel Andyho pod tlakem. Proti jednomu z nejlepších hráčů na returnu jsem čelil jen jedinému brejkbolu, to je výborné," pochvaloval si Federer. Podání je jeho největší zbraní v turnaji a v semifinále to znovu ukázal. Dal dvacet es a po svém prvním servisu prohrál pouze 11 výměn z 69.

"Šel jsem si pro údery a dobře hru mixoval. Byl jsem soustředěný a fungovalo to výborně. Zahrál jsem dobře v klíčových okamžicích, což rozhodlo," řekl Federer. A měl pravdu - podání vzal Murraymu vždy na konci každého ze tří setů.

V neděli bude stát Federer ve finále proti Srbovi Novaku Djokovičovi , a pokud zvítězí, jako první muž vyhraje ve Wimbledonu dvouhru osmkrát. V současnosti je na prvním místě se sedmi triumfy společně s Američanem Petem Samprasem.

"Ještě musím vydržet jeden zápas, aby z toho byly dokonalé dva týdny. Rozhodně bych zase rád Wimbledon vyhrál a je jedno, jestli to bude poprvé nebo poosmé. Pocit z vítězství na trávě ve Wimbledonu je úžasný," řekl Federer.

Roger Federer děkuje fanouškům na Wimbledonu poté, co postoupil do finále turnaje
Roger Federer děkuje fanouškům na Wimbledonu poté, co postoupil do finále turnaje

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud