Pavel Novotný
7. července 2017 • 11:40

Soupeřka vážně zraněné Mattekové: Jsem u tebe, buď silná, zvládneš to!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na ten moment nejde zapomenout. Letošní ročník Wimbledonu zasáhla událost, která bude budit fanoušky ze snu ještě dlouho. V utkání druhého kola mezi kamarádkou a deblovou parťačkou Lucie Šafářové Bethanií Mattekovou-Sandsovou a Rumunkou Soranou Cirsteaovou došlo k situaci, která se vryla do vědomí všech. Američanka po jedné z výměn upadla na kurt a areál zaplavil její zoufalý křik o pomoc.



Bylo to tuctové utkání druhého kola wimbledonské dvouhry. Ostřílená americká tenistka Bethanie Matekková-Sandsová bojovala o postup s rumunskou hráčkou Soranou Cirsteaovou. První set patřil velké kamarádce Lucie Šafářové, která ho ovládla 6:4. Ve druhém už vládla v tiebreaku její soupeřka a o výsledku tak musela rozhodnout třetí sada.

V jejím samotném úvodu se však stala velká sportovní tragédie. Světová jednička ve čtyřhře se při náběhu na síť zřítila na wimbledonský trávník, kde zůstala v obrovských bolestech bezmocně ležet.

Po několika vteřinách se areálem začal rozléhat její zoufalý křik. "Pomozte mi! Prosím, pomozte mi," křičela zoufale dvaatřicetiletá Američanka. Na pomoc jí jako první přispěchala její soupeřka, která zprvu pád Mattekové považovala za neškodné podvrtnutí kolena.

VIDEO: Děsivý monent utkání mezi Mattekovou a Cirsteaovou

Pohled na zničený kloub Američanky jí však otřásl. "Nejdřív jsem si myslela, že má jen něco s čéškou, ale pak jsem viděla, jak je to hrozné. Nikdy jsem se s ničím podobným nesetkala, tohle prostě nebyla normální pozice kolena. Něco takového jsem snad viděla jen ve filmech," říkala šokovaná tenistka.

Vyděšení byli i diváci, kteří hrůzné scény sledovali. Na pomoc mezi prvními přispěchal i manžel Mattekové Justin a její parťačka Lucie Šafářová, která stěží zadržovala slzy. "Tohle bude jeden z nejhorších dní v kariéře. Nikdo neumřel, ale co se Beth stalo, je strašné," těžko hledala slova česká tenistka.

Nešťastnou hráčku ošetřovali lékaři na kurtu dlouhých 25 minut, použít museli i kyslík. Až poté byla převezena do nemocnice.

Bethanie Matteková-Sandsová zažila nejhorší okamžiky kariéry
Bethanie Matteková-Sandsová zažila nejhorší okamžiky kariéry

"Bethanie upadala do šoku. Pořád dokola říkala, ´Sorano, pomoz mi, pomoz mi´. Říkala jsem jí: ´Jsem u tebe, buď silná, zvládneš to´, snažila jsem se jí uklidnit. Byla jsem v šoku, moc jsem jí chtěla pomoct, ale byla jsem bezmocná. Bylo to šílené," pokračovala v líčení hororové scény Cirsteaová.

"Jen doufám, že to nebude tak vážné, jak to vypadalo. Snad nebude potřeba operace, nebo něco podobného," dodala Rumunka.

Děsivé chvíle zažila i deblová parťačka Mattekové Lucie Šafářová, která navíc o několik desítek minut později musela nastoupit k zápasu třetího kola Wimbledonu proti Američance Rogersové. Šokovaná brněnská rodačka nakonec utkání ve třech setech prohrála.

Matteková-Sandová vyhrála spolu s Lucií Šafářovou poslední tři grandslamová finále na čtvrté v řadě chtěly zaútočit na probíhajícím Wimbledonu.

Podporu Mattekové-Sandsové vyjádřili na sociálních sítích i další tenistky a tenisté. "Chci tě znovu vidět na kurtu, jak společně s Luckou Šafářovou přebíráš další trofej. Chci znovu vidět tvůj úsměv," psala například wimbledonská šampionka z roku 2013 Marion Bartoliová.

Slova útěchy psaly i italská tenistka Sara Erraniová, Němka Sabine Lisická a mnozí další.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud