12. července 2017 • 12:20

Varování pro Plíškovou. Tlak na jedničku je obrovský, říká Kerberová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

S obrovským tlakem ze všech stran se bude muset vypořádat Karolína Plíšková, která v pondělí poprvé usedne na tenisový trůn. V čele žebříčku vystřídá Němku Angelique Kerberovou, která se s pozicí jedničky těžko srovnávala.



Loňská vítězka Australian Open a US Open Kerberová strávila v roli nejlepší hráčky světa 34 týdnů, ale jako královna si nepočínala. Coby jednička měla bilanci 34:19, nevyhrála žádný turnaj a hledala ideální formu.

"Očekávání je obrovské ze všech stran. Tlak si na sebe vytvářím sama a přichází zvenčí. Jedničkou se musíte naučit být," uvedla Kerberová ve Wimbledonu. "Navíc máte mraky povinností a musíte se naučit si věci dobře naplánovat," řekla.

Jednička Plíšková po boku legend. Kteří čeští tenisté byli v žebříčku nejvýš
Video se připravuje ...

Všechno, o čem devětadvacetiletá Němka mluvila, v nejbližších týdnech čeká o čtyři roky mladší Plíškovou. "Být v desítce a jedničkou je rozdíl, ač se to nezdá. Všechno je najednou mnohem náročnější," upozornila Kerberová.

Podle svých slov procházela procesem, aby se naučila v pozici jedničky fungovat. "Je to zkušenost, kterou se jinde nenaučíte. Musíte si tím projít. Máte dobré a špatné chvilky. Teď se snažím věci zase zjednodušit a hrát tenis," řekla.

Karolína Plíšková slavila post světové jedničky fotkou na Instagramu
Karolína Plíšková slavila post světové jedničky fotkou na Instagramu

Dostat se na první místo je jednodušší, než se tam udržet. Frázi, kterou znají všichni nejlepší sportovci světa, pochopila i Kerberová. "Je to tak. Není snadné se tam vyškrábat, ale udržet se tam je ještě těžší, protože se na vás všechno valí. Musíte vedle tenisu zvládat spoustu věcí a je těžší udržet koncentraci," uvedla.

Přestože si jako jednička prožila hodně stresu, postavení v čele žebříčku si užila. "Touží po tom každá z nás a doufám, že se na vrchol vrátím," řekla. "A kdyby ne, tak jsem jedničkou byla a až se jednou ohlédnu zpět, naplní mě to pýchou," dodala.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud