Jan Barák
11. července 2017 • 22:46

Obdiv pro jedničku Plíškovou. Přítel Hrdlička byl dojatý, Štěpánek rýmoval

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karolína Plíšková, první žena ženského světového tenisu. Dobře se to poslouchá, viďte? Rodačku z Loun dostalo na první místo žebříčku WTA (nové pořadí vejde v platnost v pondělí) vypadnutí Simony Halepové v úterním čtvrtfinále Wimbledonu, Rumunka ve třech setech nestačila na domácí plejerku Johannu Kontaovou (7:6,6:7,4:6). Senzační úspěch 25leté ranařky nenechal chladným řádku tenisových person, jedním z prvních gratulantů byl třeba Radek Štěpánek. Pozadu ale nezůstali ani další, kupříkladu přítel Michal Hrdlička.



"Je to velká honička, být na světě jednička," napsal na svůj oficiální facebookový profil český daviscupový reprezentant Radek Štěpánek a pokračoval. "Strašidelná gratulace Káje, je skvělé, že naše země má opět hráče, který povládne světovému žebříčku," doplnil svá slova aktuálně 156. hráč světa.

"Být jedničkou je nejvyšší vyznamenání v našem sportu. Karolína je příkladnou sportovkyní na kurtu i mimo něj a tenhle fantastický moment kariéry si zaslouží," smekl klobouček šéf WTA Steve Simon.

Plíšková sice vypadla z letošního Wimbledonu už ve druhém kole, ale na kontě bude mít v novém vydání žebříčku dvouhry 6855 bodů. Momentální jednička Angelique Kerberová neobhájila body za loňské finále a s 5957 body se propadne, druhá konkurentka Halepová bude mít díky účasti ve čtvrtfinále 6670 bodů a zůstane druhá.

"Byla jsem blízko, ale nijak mě to nepoznamená, protože věřím, že mám před sebou ještě hodně let a přijdou další šance. Chtěla bych být první," řekla po prohraném čtvrtfinále Halepová a Plíškovou ocenila: "Hraje výborně, letos už získala pár titulů a myslím, že si to zaslouží. Má jeden z nejrychlejších servisů. Takže, bravo! Musí být šťastná."

Karolína Plíšková slavila post světové jedničky fotkou na Instagramu
Karolína Plíšková slavila post světové jedničky fotkou na Instagramu

Zrovna hrála tenis s přítelem v Monaku a...

Co na to nová královna, která momentálně začíná s přípravou na americké betonové turnaje v Monaku? „Byla jsem si s přítelem zahrát tenis, a když jsme dohráli, sledovali jsme posledních pár míčků zápasu Halepové na telefonu,“ popsala Plíšková.

Právě Hrdlička ocenil v den mimořádného úspěchu nejen její tenisové kvality. "Dokázala to. Tvrdě dřela a zasloužila si to víc, než kdokoliv jinej. Navíc i přes obrovský úspěchy v celosvětovém měrítku zůstává tou skromnou holkou, v podstatě tou samou, kterou její nejbližší poznali už před mnoha lety. Hluboce ji uznávám jako tenistku, ale mnohem víc ji obdivuju jako člověka," vyjádřil se na Instagramu přítel Plíškové a sporťák Michal Hrdlička.

„Jsem nesmírně šťastná, splnil se mi sen. Být světovou jedničkou je pro mě obrovská zodpovědnost. Cítím velké odhodlání, budu dál tvrdě trénovat a chci ukázat, že si tenhle status právem zasloužím,“ rozvinula své myšlenky Plíšková, jejíž náskok na Halepovou činí jen 185 bodů. Už v polovině srpna přitom bude muset obhajovat 900 bodů za loňský titul z Cincinnati a následně 1300 bodů za finále US Open.

Ale to je píseň budoucna, teď je čas slavit! 186 centimetrů vysoka tenistka je od vzniku žebříčku WTA v roce 1975 třiadvacátou jedničkou a šestou, která v době, kdy usedla na trůn, neměla grandslamový titul. Před ní byly v podobné roli Dánka Caroline Wozniacká, Ruska Dinara Safinová, Srbka Jelena Jankovičová, Francouzka Amélie Mauresmová a Belgičanka Kim Clijstersová. Jen Mauresmová a Clijstersová grandslamový vavřín později získaly.

"Samozřejmě je to hezký. Hraje celý rok vyrovnaně, asi má z těch holek nejvyrovnanější výsledky, tak si to zaslouží," řekl wimbledonský šampion Jan Kodeš. "Teď bude o to těžší to obhájit a udržet," dodal.

Tak uvidíme, teď se ale sluší pogratulovat! Stejně pěkně, jako to udělala francouzská tenistka Kristina Mladenovicová, která umístila na Twitter fotku s novou světovou jedničkou. "Ségra, jsem na tebe pyšná," napsala i s českým slovíčkem.

 

Jednička Plíšková po boku legend. Kteří čeští tenisté byli v žebříčku nejvýš
Video se připravuje ...

Karolína Plíšková slavila post světové jedničky fotkou na Instagramu
Karolína Plíšková slavila post světové jedničky fotkou na Instagramu

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud