1. července 2018 • 18:14

Necítím se fit! Murray na poslední chvíli vzdal Wimbledon

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britský tenista Andy Murray se na poslední chvíli odhlásil z Wimbledonu. Dvojnásobný vítěz londýnského grandslamového turnaje, který se před necelými dvěma týdny vrátil na kurty po téměř roční pauze zaviněné zraněním kyčle, se necítí dostatečně fit.



Jednatřicetiletý Brit byl mimo hru od loňského tenisového svátku v All England Clubu a v lednu podstoupil operaci kyčle. K zápasům se vrátil minulý týden na turnaji v Queen's Clubu a po vyřazení v 1. kole naznačil, že Wimbledon bude možná nad jeho síly. Definitivní rozhodnutí ale nechával na poslední chvíli.

Tento týden ještě vyzkoušel zátěž na generálce v Eastbourne. V úvodním kole porazil v duelu dvou rekonvalescentů Švýcara Stana Wawrinku, v dalším utkání ale nestačil na aktuální britskou jedničku Kylea Edmunda.

Nakonec Murray uznal, že na zátěž případných pětisetových duelů na grandslamu ještě není připraven. "S těžkým srdcem musím oznámit, že jsem se odhlásil z letošního Wimbledonu," uvedl trojnásobný grandslamový šampion. "Od zítřka začnu trénovat na tvrdém povrchu, budu pokračovat v rehabilitaci a léčbě a těším se na americkou sezonu na betonech," dodal.

V hlavní soutěži mužské dvouhry Murrayho nahradí Jason Jung z Tchaj-wanu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud