8. července 2022 • 19:00

Wimbledon: české deblistky K+S ve finále čtyřhry, slaví i Djokovič

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jasná záležitost, Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou postoupily do finále wimbledonské čtyřhry! Ukrajinsko-lotyšskou dvojici Ljudmila Kičenoková, Jelena Ostapenková porazily ve dvou setech 6:2, 6:2. V neděli vyzvou na londýnské trávě nasazené jedničky Belgičanku Elise Mertensovou s Číňankou Čang Šuaj. Ve finále mužské dvouhry je Srb Novak Djokovič, který porazil domácího Camerona Norrieho 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 a na londýnské trávě si zahraje o sedmý titul. V neděli se o něj utká s bouřlivákem Nickem Kyrgiosem.



„Bylo to perfektní a příjemné, moc jsem si to užila. Byl to asi největší a nejvíc speciální zápas mé kariéry, zařadila bych ho i před všechny loňské singly. Vždy jsem si moc přála zahrát si aspoň jednou na tomto centrkurtu,“ řekla webu Tenisový svět Krejčíková, která při triumfu před čtyřmi lety hrála se Siniakovou na dvorci číslo 1.

Na centrální kurt se Češky dostaly díky zrušení semifinálového zápasu mezi Rafaelem Nadalem a Nickem Kyrgiosem. Španělský rekordman s 22 grandslamovými tituly má poraněné břišní svaly. „Před zápasem jsme si tak mohly vychutnat celý ten proces, jak jdeme ze šatny uličkami mezi členy klubu, pak scházíme dolů, čekáme a všude jsou vitríny s poháry. Je nádherné to zažít,“ doplnila Krejčíková.

Wimbledonské vítězky z roku 2018 Krejčíková se Siniakovou přehrály čtvrtý nasazený pár za hodinu a šestnáct minut. Přišly jen dvakrát o servis, naopak šestkrát prolomily podání soupeřek. Do finále grandslamu se probojovaly podruhé v této sezoně, na začátku roku triumfovaly na Australian Open. „Kurt je krásný, změna rozpisu pro nás byla moc příjemná. Myslím, že jsme dnes hrály dobře. Mám obrovskou radost, že máme šanci zahrát si znovu finále a bojovat o titul,“ podotkla Siniaková.

Češky sice nevstoupily do semifinále ideálně a prohrávaly 0:2, poté však získaly šest gamů za sebou. Také ve druhé sadě se Ostapenková s Kičenokovou držely jen úvodu. Od stavu 2:2 uhrály už jen šest míčků a nasazené dvojky využily hned první mečbol.

INSIDER o Wimbledonu: Bouzková ví, že musí víc útočit. Kyrgios NEJ favoritem
Video se připravuje ...

Nejlepší deblový pár loňského roku ztratil letos ve Wimbledonu v dosavadních pěti zápasech jen jeden set. Finále odehraje v neděli opět na centrálním kurtu. „Dlouho mi to utíkalo, takže jsem ráda, že jsme se na centr konečně dostaly a zahrály jsme velmi dobře. A zahrajeme si na něm ještě jednou!“ dodala s úsměvem Krejčíková, která zbývající dvě grandslamové trofeje vybojovala se Siniakovou na Roland Garros v letech 2018 a 2021.

Ve wimbledonském finále na sebe narazí dva nejvýše nasazené páry. Světová deblová jednička Mertensová s Čang Šuaj totiž porazily Američanky Danielle Collinsovou a vítězku mixu Desirae Krawczykovou 6:2, 3:6 a 6:3.

Do finále se naopak nedostala osmnáctiletá juniorka Linda Klimovičová, která nestačila na Maďarku Lucu Udvardyovou a prohrála 3:6, 6:3, 0:6. Udvardyová vyřadila ve čtvrtfinále i jinou Češku Nikolu Bartůňkovou.

Djokovič si zahraje o sedmý titul

Djokovičovým soupeřem v nedělním finále bude Australan Nick Kyrgios, jemuž kvůli zranění břicha vzdal vítěz rekordních 22 grandslamů Rafael Nadal. Djokovič se v případě výhry může Španělovi přiblížit na jediný titul.

Třetí hráč světa si ve Wimbledonu připsal 27. vítězství po sobě a postupem do 32. grandslamového finále se v čele historického žebříčku odpoutal od Švýcara Rogera Federera. V Londýně si o vítěznou trofej zahraje poosmé, neuspěl pouze jednou.

Djokovič také může získat první titul z turnajů velké čtyřky v této sezoně. Na Australian Open nestartoval kvůli tomu, že nebyl očkovaný proti koronaviru, na Roland Garros vypadl ve čtvrtfinále s pozdějším vítězem Nadalem.

Pětatřicetiletý Srb, který čtvrtfinále s Italem Jannikem Sinnerem otočil z 0:2 na sety, nevstoupil do zápasu s o devět let mladším Norriem dobře. Hned na úvod ztratil servis, což se mu v první sadě stalo ještě dvakrát a nakonec prohrál 2:6.

Od druhého setu už byl Djokovič na podání bezchybný, zatímco nováček v grandslamovém semifinále Norrie o něj přišel v závěru druhé i v úvodu třetí a čtvrté sady dohromady čtyřikrát.

„Nezačal jsem dobře a v prvním setu byl (Norrie) lepším hráčem. Grandslamové semifinále je vždy o tlaku a očekávání. Cameron neměl moc co ztratit a hrál životní turnaj. Získal jsem šťastný brejk na 4:3, ten game mi tak trochu věnoval a od té doby se ráz zápasu celkem změnil,“ řekl Djokovič.

Po dvou a půl hodinách proměnil bývalý dlouholetý vládce světového žebříčku první mečbol, k výhře si pomohl také 13 esy. V Londýně tak Srb může dál usilovat o čtvrtý triumf za sebou.

„Moje práce ještě neskončila. Jisté je, že pro oba to bude emocionálně hodně náročné. Ještě jsem s ním nezískal ani set, tak doufám, že tentokrát to bude jiné,“ uvedl Djokovič, který s Kyrgiosem prohrál oba vzájemné zápasy před pěti lety. „Bude to moje další finále Wimbledonu, který tak moc miluji. Snad ta zkušenost bude hrát v můj prospěch,“ prohlásil Djokovič.

ONLINE PŘENOS - Wimbledon 2022
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Marie Bouzková Marie Bouzková Novak Djokovič Novak Djokovič Petra Kvitová Petra Kvitová Rafael Nadal Rafael Nadal
Obnovit
Zprávy ze dne 9. 7. 2022
15:41
9. 7. 2022
 

Blíž k titulu má po prvním setu Tunisanka, Džabúrová ho získala ve skóre 6:3.

Ons Džabúrová ve wimbledonském finále
Zprávy ze dne 9. 7. 2022
15:08
9. 7. 2022
 

Ons Džábúrová vs. Jelena Rybakinová. Která finalová debutantka se dočká titulu?

Zprávy ze dne 8. 7. 2022
19:12
8. 7. 2022
 

Nick Kyrgios, nečekaný finalista Wimbledonu a soupeř Novaka Djokoviče v nedělním boji o titul. Podívejte se na VIDEO Rebel ve finále o australském bouřlivákovi z dílny TV iSport.

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 8. 7. 2022
19:08
8. 7. 2022
Novak Djokovič

Novak Djokovič sice semifinále proti Cameronu Norriemu začal špatně, ale nakonec v klidu utkání otočil a proti domácímu tenistovi zvítězil 2:6, 6:3, 6:2, 6:4. V neděli si zahraje o sedmý titul z wimbledonské trávy, ve finále ho vyzve Nick Kyrgios.

 

Novak Djokovič slaví postup do finále Wimbledonu Pozápasový pozdrav mezi Cameronem Norriem a Novakem Djokovičem
Zprávy ze dne 8. 7. 2022
16:34
8. 7. 2022
Novak Djokovič

Boj o wimbledonské finále už zahájil i Novak Djokovič. Na centrálním kurtu hraje s domácím Cameronem Norriem (sledujte ONLINE>>>). Vítěz duel si zahraje o titul proti Nicku Kyrgiosovi.

Novak Djokovič při nástupu na wimbledonský centrkurt
Zprávy ze dne 8. 7. 2022
16:10
8. 7. 2022
Barbora Krejčíková

Fantastické K+S si zahrají o další grandslamový titul ve čtyřhře. Dvojice Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková jsou po čtyřech letech ve finále Wimbledonu. Pár Kičenoková, Ostapenková porazily dvakrát 6:2.

Deblový pár Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková si ve Wimbledonu zahraje o titul Deblový pár Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková si ve Wimbledonu zahraje o titul

Vstoupit do diskuse
4
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud