30. června 2023 • 12:30

Los Wimbledonu: Češky na úvod v roli favoritek, Veselý vyzve Kordu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu a česká tenisová jednička Petra Kvitová zahájí letošní ročník londýnského grandslamu stejně jako vloni proti Italce Jasmine Paoliniové. V případě postupu do 3. kola může nasazená devítka narazit na krajanku Karolínu Plíškovou, jež vyzve v úvodu Srbku Nataliji Stevanovičovou. Česká mužská jednička Jiří Lehečka se utká s Rakušanem Sebastianem Ofnerem, Jiří Veselý narazí na Američana Sebastiana Kordu. Rozhodl o tom dnešní los v Londýně.



V hlavní soutěži figuruje jedenáct Češek, muži jsou ve třech. Pět tenistek bude plnit roli nasazených hráček. Vedle Kvitové (9.) a Plíškové (18.) bude jako turnajová desítka hrát Barbora Krejčíková, jež začne proti domácí Britce Heather Watsonové. Šestnáctka Karolína Muchová bude čelit Němce Jule Niemeierové, Marie Bouzková (32.) narazí na švýcarskou kvalifikantku Simonu Waltertovou.

Těžký los má v úvodu osmnáctiletá Linda Fruhvirtová, jež se utká s nasazenou třicítkou Petrou Martičovou z Chorvatska, Kateřina Siniaková se střetne s turnajovou čtyřiadvacítkou Čeng Čchin-wen z Číny. Terezu Martincovou čeká Argentinka Nadia Podoroská, Markéta Vondroušová bude čelit Američance Payton Stearnsové, Linda Nosková vyzve Maďarku Dalmu Gálfiovou. Sedmatřicetiletá Barbora Strýcová, která se v rámci rozlučkového turné dostala do soutěže díky takzvanému chráněnému žebříčku, začne proti Belgičance Maryně Zanevské.

Šestatřicátý hráč světa Lehečka se pokusí poprvé postoupit do 2. kola Wimbledonu přes 69. hráče světa Ofnera. Devětadvacetiletý Veselý, který startuje díky chráněnému žebříčku, narazí na 25. hráče světa Kordu. Tomáš Macháč, jenž se probojoval z kvalifikace, začne při debutu v hlavní soutěži proti nasazené dvanáctce Britovi Cameronu Norriemu.

Vítěz rekordních 23 grandslamových titulů a obhájce titulu Novak Djokovič začne cestu za možným osmým wimbledonským titulem proti Argentinci Pedru Cáchinovi. Světová jednička Španěl Carlos Alcaraz má v 1. kole Francouze Jérémyho Chardyho.

Mezi ženami odstartuje vedoucí žena světového žebříčku Polka Iga Šwiateková duelem proti Číňance Ču Lin. Obhájkyně prvenství Jelena Rybakinová z Kazachstánu vyzve nejprve Američanku Shelby Rogersovou.

Los ženské dvouhry tenisového Wimbledonu (Češky):

L. FRUHVIRTOVÁ (ČR) - Martičová (30-Chorv.),

STRÝCOVÁ (ČR) - Zanevská (Belg.),

Podoroská (Arg.) - MARTINCOVÁ (ČR),

Čeng Čchin-wen (Čína) - SINIAKOVÁ (ČR),

VONDROUŠOVÁ (ČR) - Stearnsová (USA),

BOUZKOVÁ (32-ČR) - Waltertová (Švýc.),

PLÍŠKOVÁ (18-ČR) - Stevanovičová (Srb.),

Paoliniová (It.) - KVITOVÁ (9-ČR),

Watsonová (Brit.) - KREJČÍKOVÁ (10-ČR),

MUCHOVÁ (16-ČR) - Niemeierová (Něm.),

NOSKOVÁ (ČR) - Gálfiová (Maď.).

Los mužské dvouhry tenisového Wimbledonu (Češi):

LEHEČKA (ČR) - Ofner (Rak.),

Norrie (12-Brit.) - MACHÁČ (ČR),

VESELÝ (ČR) - Korda (22-USA).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud