15. července 2023 • 19:20

Jahody a šampaňské na Štvanici! Padesát let od Kodeše, jásali v ČLTK

Autor: Miroslav Mazal
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už druhou letošní sobotu se v klubové restauraci I. ČLTK Praha dalo napětí krájet. Po finálové účasti Karolíny Muchové na Roland Garros se do zápasu o titul na slavném Wimbledonu probojovala další hráčka ze Štvanice. Markéta Vondroušová své tažení dotáhla k triumfu (výhra 6:4, 6:4 nad Uns Džábirovou) a došlo tak na vítězné šampaňské.



Wimbledonské finále se z českého pohledu rozbíhalo pozvolna. Zaplněnou restaurací na Štvanici se potlesk poprvé nesl až ve třetím gamu. „Je to nervózní, soupeřka ještě nezkazila return,“ hlásil Vladislav Šavrda. Po jeho boku mač sledoval i prezident klubu Petr Šimůnek a další kluboví patrioti či trenéři.

Servírovaly se i jahody se šlehačkou, zatímco v zákulisí se chladily bublinky na případné oslavy.

Netrpělivci s mobily občas překazili napětí těm, kteří se spoléhali na mírně opožděný televizní přenos: „Nesu dobré zprávy, je to 2:2.“

„Ty bys mohl předpovídat počasí,“ nesla se sálem reakce. A nálada se postupně zlepšovala i díky výkonu Vondroušové.

Po dílčím úspěchu Šavrda divákům připomněl postup další hráčky ČLTK Praha Nikoly Bartůňkové do finále – toho juniorského.

To už se Tunisanka ve druhé sadě dostávala do vedení a osazenstvo zpozornělo. „Zase skáče,“ komentoval Šavrda. Česká hvězda však snahy soupeřky o obrat zarazila a díky suverénnímu závěru zvedla nad hlavu legendární salátovou mísu.

„Třetí wimbledonský vítěz na Štvanici! Padesát let od Kodeše. A první žena,“ nadšeně hlásil prezident klubu Šimůnek. Připomněl londýnské triumfy místních legend Jaroslava Drobného (1954) a Jana Kodeše (1973).

Načasování triumfu Vondroušové bylo naprosto dokonalé. „V sobotu 22. července tady máme oslavu 130 let našeho klubu. Od Káji Muchové a od Markéty, dokonce v obřím formátu, jsme dostali nejlepší dar, jaký jsme mohli dostat. Snad tady s námi bude slavit, čekají ji standing ovations,“ smál se Šavrda.

Hlavní manažer klubu neskrýval dojetí. „Moje první reakce je stejná jako Markéty – já tomu prostě nemůžu věřit. Je to tak obrovský úspěch, který jsme samozřejmě nikdo nečekali. Splnil se ten největší sen, který se tenistovi může splnit,“ líčil.

„Těžko tomu uvěřím, možná až k večeru u piva,“ kroutil hlavou Šavrda nad fenomenálním úspěchem.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud