16. července 2023 • 17:45

Dva české tituly v juniorské čtyřhře Wimbledonu! Slaví deblistky i mladík

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

České tenistky Alena Kovačková a Laura Samsonová ovládly ve Wimbledonu čtyřhru juniorek, deblový titul získal v All England Clubu také Jakub Filip. Ve finále dvouhry naopak neuspěla Nikola Bartůňková, která podlehla dvakrát 2:6 druhé nasazené Clervie Ngounoueové z USA.



Kovačková se Samsonovou si ve finále poradily 6:4 a 7:5 s domácí dvojicí Hannah Klugmanová, Isabelle Lacyová, přestože ve druhé sadě promarnily vedení 5:1. Ve čtyřhře juniorek získaly pro Česko první titul od triumfu Barbory Krejčíkové s Kateřinou Siniakovou v roce 2013.

Filip s Italem Gabrielem Vulpittou ve finále porazili dvakrát 6:3 srbsko-francouzskou dvojici Branko Djurič, Arthur Gea. V juniorském deblu ve Wimbledonu navázal Filip na čtyři roky starý triumf Jonáše Forejtka s Jiřím Lehečkou.

Sedmnáctiletá Bartůňková, která v semifinále vyřadila nasazenou jedničku a vítězku juniorky Australian Open a Roland Garros Rusku Alinu Kornějevovou, se dnes nemohla opřít o podání. Ztratila sedm z osmi servisů. V prvním setu prohrála od stavu 2:2 čtyři gamy po sobě, ve druhém vyšla naprázdno od stavu 2:3.

Hráčka I. ČLTK Praha přišla o šanci získat první juniorský grandslam v kariéře a navázat na trávě v All England Clubu na třináct let staré vítězství Kristýny Plíškové. Vedle ní vyhrály juniorský Wimbledon také Andrea Strnadová (1989, 1990), Andrea Holíková (1985) a Olga Míšková (1948).

Tenisový grandslam Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 44,7 milionu liber):

Junioři:

Dvouhra - finále:

Searle (Brit.) - Děmin (5-Rus.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra - finále:

Filip, Vulpitta (ČR/It.) - Djurič, Gea (6-Srb./Fr.) 6:3, 6:3.

Juniorky:

Dvouhra - finále:

Ngounoueová (2-USA) - Bartůňková (ČR) 6:2, 6:2.

Čtyřhra - finále:

Kovačková, Samsonová (ČR) - Klugmanová, Lacyová (Brit.) 6:4, 7:5.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud