13. srpna 2011 • 10:16

Fenomén Djokovič sestřelil Monfilse a je v semifinále turnaje v Montrealu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Srbský tenista Novak Djokovič na turnaji série Masters v Montrealu potvrdil roli světové jedničky hladkým postupem do semifinále přes Gaëla Monfilse z Francie. Nejlepší hráč sezony vyhrál za 73 minut 6:2 a 6:1 a v repríze wimbledonského semifinále ho čeká další Francouz Jo-Wilfried Tsonga.



Djokovič má v Montrealu možnost získat titul hned při prvním startu v roli světové jedničky, což se naposledy povedlo v roce 1993 Petu Samprasovi. Šance bělehradského rodáka zvyšuje fakt, že už v dřívějších kolech vypadli jeho největší rivalové Rafael Nadal, Roger Federer a Andy Murray.

"Tohle byl můj nejlepší zápas na turnaji, o tom není sporu. Všechno mi vycházelo. Jsem šťastný, že se moje hra každým dnem zlepšuje," uvedl Djokovič, jenž vylepšil svou úctyhodnou bilanci na 51 výher a jedinou prohru.

Na rozdíl od Monfilse, nad nímž vyhrál všech sedm vzájemných duelů, ho nyní čeká nebezpečnější Tsonga. S ním má současný tenisový král negativní bilanci 3:5, i když poslední zápas v semifinále Wimbledonu po čtyřsetovém boji zvládl.

"Ten minulý zápas byl velmi těsný, velmi napínavý a velmi důležitý pro nás oba," připomněl si Djokovič duel, díky němuž se posunul poprvé v kariéře na pozici světové jedničky.

"Poslední měsíce se (Tsonga) hodně zlepšil. Má skvělý servis. Pokud dobře podává, může porazit kohokoli. Musím dobře returnovat a doufat, že si vypracuju nějaké šance," dodal trojnásobný grandslamový vítěz.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří americká jednička Mardy Fish a Srb Janko Tipsarevič, jenž ve čtvrtfinále vyřadil Tomáše Berdycha. Ten si alespoň zahraje po boku Němce Floriana Mayera semifinále čtyřhry.

Dvouhra - čtvrtfinále:

Djokovič (1-Srb.) - Monfils (5-Fr.) 6:2, 6:1,
Tsonga (13-Fr.) - Almagro (8-Šp.) 6:4, 6:4.

Semifinálové dvojice:

Djokovič - Tsonga,
Fish (6-USA) - Tipsarevič (Srb.).
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Berdych, Mayer (ČR/Něm.) - A. Murray, J. Murray (Brit.) 6:4, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud