5. září 2011 • 19:00

Hradecká s Čermákem budou na US Open hrát o finále mixu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN Z US OPEN - Tenisté Lucie Hradecká a František Čermák si na grandslamovém US Open zahrají semifinále smíšené čtyřhry. Ve čtvrtfinále dnes porazili americké duo Irina Falconiová, Steve Johnson dvakrát 7:5.



O finále posledního grandslamu sezony se utkají s vítězem zápasu mezi osmou nasazenou dvojicí z Argentiny Gisela Dulková, Eduardo Schwank a australsko-brazilským párem Jarmila Gajdošová, Bruno Soares.

Ve čtvrtfinále mixu se na US Open představí ještě Barbora Záhlavová-Strýcová, která spolu s Němcem Philippem Petzschnerem nastoupí proti domácí Melanii Oudinové s Jackem Sockem.

Šestadvacetiletá Hradecká si ve Flushing Meadows může připsat druhý grandslamový titul v sezoně. Spolu s Andreou Hlaváčkovou vyhrála čtyřhru na Roland Garros.

Ve dvouhře žen postoupila do čtvrtfinále Američanka Serena Williamsová, která v souboji bývalých světových jedniček porazili Anu Ivanovičovou ze Srbska 6:3 a 6:4.

Trojnásobná vítězka US Open si v dalším kole zahraje s Anastasijí Pavljučenkovovou. Dvacetiletá Ruska, která je nejmladší zbývající tenistkou v pavouku, vyřadila Italku Francesku Schiavoneovou po setech 5:7, 6:3 a 6:4.

V mužské dvouhře si poprvé v kariéře grandslamové čtvrtfinále zahraje Srb Janko Tipsarevič, který porazil Španěla Juana Carlose Ferrera 7:5, 6:7, 7:5 a 6:2.

Jeho dalším soupeřem může bude buď světová jednička a spoluhráč z loňského vítězného daviscupového týmu Novak Djokovič, nebo Ukrajinec Alexandr Dolgopolov.

Muži:

Dvouhra - 4. kolo:

Tipsarevič (20-Srb.) - Ferrero (Šp.) 7:5, 6:7 (3:7), 7:5, 6:2.

Ženy:

Dvouhra - 4. kolo:

Pavljučenkovová (17-Rus.) - Schiavoneová (7-It.) 5:7, 6:3 6:4.

Dvouhra - 4. kolo:

S. Williamsová (28-USA) - Ivanovičová (16-Srb.) 6:3, 6:4.

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:

Hradecká, Čermák (ČR) - Falconiová, Johnson (USA) 7:5, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud