26. září 2011 • 10:48

Berdycha trápí zraněné rameno, v Kuala Lumpuru hrát nebude

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší český tenista Tomáš Berdych se oproti původnímu plánu tento týden nepředstaví na turnaji ATP v Kuala Lumpuru. Desátý hráč světa, jenž měl v malajské metropoli plnit roli nejvýše nasazeného, se odhlásil kvůli přetrvávajícím problémům s ramenem.



Šestadvacetiletého Berdycha trápí rameno už od srpna. Zranil si ho na turnaji v Cincinnati a na US Open kvůli němu vzdal utkání 3. kola se Srbem Jankem Tipsarevičem.

Před deseti dny i s handicapem pomohl v Bukurešti ziskem bodu ve dvouhře a ve čtyřhře s Radkem Štěpánkem k udržení českého daviscupového týmu ve Světové skupině.

"Těšil jsem se, že si tady zase zahraju, ale rameno mě stále trápí," uvedl Berdych na oficiálním webu turnaje v Kuala Lumpuru. "Byl jsem schopen odehrát jednu dvouhru v Davis Cupu, ale zase se mi to vrátilo a potřebuju ještě několik dnů odpočívat. Snad si tady zahraju příští rok," dodal Berdych, který má v plánu startovat příští týden na turnaji v Pekingu.

Po Berdychově odhlášení se posunul do role nasazené jedničky Malaysian Open španělský tenista Nicolás Almagro. Vítěz tří letošních turnajů je přímým konkurentem nejlepšího Čecha v boji o postup na Turnaj mistrů do Londýna.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud