Jan Jaroch
7. listopadu 2011 • 04:59

Vyčerpaná Petra Kvitová po výhře ve Fed Cupu: Pohár jsem obrečela

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Únavou sotva stála na nohách a to ji ještě čekal úprk na slavnostní párty. Hektický rok Petry Kvitové končil v Moskvě s malým Pohárem federace v náručí a poctou, kterou jí k nohám složil ruský kapitán Šamil Tarpiščev. „Češky vyhrály díky ní,“ prohlásil.



Za dva týdny vyhrála Turnaj mistryň a Fed Cup. V poklusu, nemocná. Po utkání prozradila, že měla v týdnu před moskevským finále i teplotu. „Ale ani na chvíli jsem nepomyslela na to, že bych nenastoupila,“ tvrdila.

Druhá výhra Kvitové dala českému týmu vedení 2:1 na body, ale poté musela světová dvojka sledovat z lavičky snažení svých kamarádek. "Když hrála Lucka (Šafářová) už na mě spíš padala únava. Ale v deblu na mě nervy už vážně přišly.  Byla jsem fakt nervózní, ale teď jsem fakt šťastná,"líčila vyčerpaně Kvitová.

Rodačka z Fulneka si navíc rok 2011 hodně užila, vyhrála několik trofejí včetně Wimbledonu. "Vyhrát Fed Cup je ale úplně jiný pocit. Vyhrály jsme jako tým. Něco takové jindy v tenise nezažijete. Je to krásné zpestření tenisové kariéry,“ nebála se srovnání.

Petra Kvitová v utkání proti Rusce KuzněcovovéFoto ČTK
Během sezony měla i česká tenisová jednička výpadky, ale jako by si nejlepší formu schovávala na závěr roku a teď se hlavně těší na závěrečné oslavy. "Musím se pochválit za to, jak jsem to po Istanbulu všechno zvládla. Nevěřila jsem, že to takhle znovu vybojuju, poslední týdny byly úplně neskutečný."

Chvílemi si zdálo, že má energie na rozdávání, a to i přesto, že na veřejnost prosáklo, že Kvitová je nachlazená. "Jeden den jsem měla i teplotu, ale to do novin nepatří. Neuvažovala jsem nad tém, že bych nenastoupila."

Petru Kvitovou už teď čeká pouze dovolená. S přítelem Adamem Pavláskem pravděpodobně vyjede do lázní.

VELKÝ ROZHOVOR S PETROU KVITOVOU A CELOU ŘADU DALŠÍCH ZAJÍMAVOSTÍ Z FINÁLE FED CUPU NAJDETE V DNEŠNÍM DENÍKU SPORT.

Tenistky pózují s vítěznou trofejí po finále Fed Cupu
Tenistky pózují s vítěznou trofejí po finále Fed Cupu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud