25. prosince 2011 • 12:44

Kvitová zářila mezi britskou smetánkou! Dávala ceny sportovcům

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
19
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Závěr roku 2011 byl pro českou tenistku hektický. Petra Kvitová odložila tenisovou raketu a zúčastnila se řady společenských akcí. Po vyhlášení českého sportovce roku se šampionka Wimbledonu objevila na stejném vyhlašování v Anglii, kam ji pozvala britská společnost BBC.



Ve středu se stala českou sportovkyní roku 2011, o den později už seděla v letadle směr Londýn. Proč? Angličané Kvitovou pozvali, aby předávala ceny nejlepším sportovcům na Ostrovech.

"Sama nevím, co mě tam přesně čeká, to se dozvím až na místě. Ale moc se těším," vyprávěla česká tenistka s korunkou pro královnu českého sportu.

Druhé tenistky světa si v Anglii evidentně váží, vždyť ovládla poslední ročník Wimbledonu. Organizátoři ji zařadili na seznam slavných hostů vedle legendárního fotbalisty Pelého, bývalého boxera Muhammada Aliho či sprinterského fenoména Usaina Bolta.

Na slavnostní večer Kvitovou doprovodil přítel Adam Pavlásek. Jednadvacetiletá rodačka z Fulneku tentokrát oblékla dlouhé, fialové šaty. V její oblíbené barvě to tenisové kometě roku 2011 opět moc slušelo.

Kvitová s korunkou pro nejlepšího sportovce České republiky
Kvitová s korunkou pro nejlepšího sportovce České republiky

Kvitová společně s domácí dálkovou plavkyní Keri-Anne Payneovou předala cenu pro trenéra roku, jímž se stal trenér anglické kriketové reprezentace Andy Flower. Na pódiu se dočkala bouřlivého potlesku zaplněné haly.

"Věděla jsem, že je kriket v Británii populární. Ale překvapilo mě, že je tak moc, že právě kouč kriketu získá tohle prestižní ocenění," prozradila jednadvacetiletá hráčka.

Nyní si Kvitová užívá vánoční pohody u rodičů ve Fulneku, během svátků už se chystá trénovat. Před koncem roku odlétá do Austrálie, kde bude s Tomášem Berdychem hájit české barvy v Hopman Cupu.

Vstoupit do diskuse
19

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud