2. dubna 2012 • 11:01

Djokovič po hattricku v Miami: Hraji stejně skvěle jako loni

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako třetí muž historie po Andrem Agassim a Petu Samprasovi ovládl potřetí betonové dvorce v Key Biscayne. Urval 30. titul kariéry a především všem vzkázal: i v sezoně 2012 jsem nejlepším tenistou na světě. Novaku Djokovičovi patří dva (Australian Open, Miami) ze tří prozatím největších titulů této sezony.



Světová jednička dokonce hlásá, že právě teď hraje stejně skvěle jako na startu předešlého roku, který začal neskutečnou sérií 41 výher.

„Ano, hraji stejně dobře jako před dvanácti měsíci. Rok 2011 je těžké zopakovat, jelikož zvlášť prvních pět šest měsíců bylo neskutečných, ale cítím se nyní úplně stejně,“ pravil po finálové výhře v Miami nad Andym Murraym 6:1, 7:6 (4). K ní mu přišel v šatně sportovně pogratulovat i Britův trenér Ivan Lendl.

Djokovič vyhrál v Miami již v roce 2007 a letos obhájil loňský titul. Stejně jako před pěti lety bez ztráty setu.

„Cítím, že jsem na vrcholu sil a musím se pokusit vyhrát každý turnaj, do něhož vstoupím. Rok od roku je to těžší, konkurence je čím dál silnější. Ale s tím počítám,“ usmíval se čtyřiadvacetiletý borec, jenž vyhrál již 11 podnik série Masters a v historických tabulkách je již na čtvtém místě.

Srb věří, že titul z Miami pro něj bude velkým povzbuzením před antukovou částí sezony, jež právě začíná. V ní touží poprvé v životě vyhrát French Open a zkompletovat sbírku všech čtyř grandslamových titulů.

„Každá výhra je cenná, ale tahle mi před antukovou částí roku dá velké sebevědomí,“ prohlašoval Djoker, jenž se do víru antukového tenisu vrhne již za dva týdny, kdy startuje podnik v Monte Carlu.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud