23. června 2012 • 13:29

Ferrer zdolal kvalifikanta Petzschnera a má titul z Hertogenbosche

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Španělský tenista David Ferrer vyhrál podruhé v kariéře turnaj v Hertogenboschi. Nejvýše nasazený hráč dnes zdolal německého kvalifikanta Philippa Petzschnera 6:3, 6:4 a ve svém třicátém finále na okruhu ATP získal patnáctý titul.



 V letošní sezoně vybojoval šestý hráč světa už čtvrtý turnajový triumf: v lednu vyhrál na tvrdém povrchu v Aucklandu a poté dvakrát na antuce v Buenos Aires a Acapulku.

V Hertogenboschi Ferrer zopakoval vítězství z roku 2008 a připsal si druhý vavřín na trávě. Petzschner, kterému patří v žebříčku ATP 145. místo, podlehl třicetiletému španělskému favoritovi za 69 minut. Ferrer zakončil finále generálky na Wimbledon čistou hrou při svém podání.

Ženskou část turnaje vyhrála Ruska Naďa Petrovová, jež ve finále zdolala 6:4, 6:3 Urszulu Radwaňskou z Polska. Mladší sestra světové trojky Agnieszky Radwaňské hrála své první finále na okruhu WTA.

Třicetiletá Petrovová má po dnešku padesátiprocentní úspěšnost v zápasech o titul stejně jako mužský vítěz Ferrer. Ve svém 22. finále moskevská rodačka vyhrála jedenáctý turnaj, nicméně první na trávě. Bývalá třetí hráčka světa byla na zeleném povrchu ve finále před čtyřmi lety v Eastbourne, kde podlehla shodou okolností právě úspěšnější sestře své dnešní soupeřky.

Tenisový turnaj mužů a žen v Hertogenboschi v Nizozemsku (tráva):
Muži (dotace 398.250 eur):
Dvouhra - finále:
Ferrer (1-Šp.) - Petzschner (Něm.) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - finále:
Lindstedt, Tecau (1-Švéd./Rum.) - Cabal, Tursunov (Kol./Rus.) 6:3, 7:6 (7:1).

Ženy (dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Petrovová (8-Rus.) - U. Radwaňská (Pol.) 6:4, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud