Pavel Novotný
23. července 2012 • 18:30

Budeš mezi nejlepšími hráčkami světa, ocenila Cibulkovou Bartoliová

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Jako by si do sbírky připsala jen další z dlouhé řady vyhraných turnajů na okruhu. Tak si v nedělním finále turnaje v Carlsbadu počínala slovenská hvězda Dominika Cibulková. Turnajem prošla bez ztráty setu a ve finále vyřídila i světovou desítku Marion Bartoliovou. "Bude v Top 10," ocenila řádění rodačky z Bratislavy Francouzka.



V prvním setu třiadvacetiletá slovenská jednička smetla zkušenější soupeřku 6:1, ve druhém už musela bojovat až do konce, když zvítězila 7:5.

" Ani nedokážu slovy vyjádřit, jak jsem šťastná. Je to úžasný pocit opět vyhrát titul. Vaše podpora mi dodala sílu vyhrát tento turnaj," neskrývala nadšení ze svého druhého turnajového titulu kariéry vždy usměvavá Dominika na svých facebookových stránkách.

Cibulková se raduje. Titul jí přinese i 96 tisíc dolarů.Foto Profimedia
Sílu soupeřky uznala i Marion. "Pokud bude pokračovat v těchto výkonech, jako tady, bude v první desítce. Ale je potřeba držet tuto výkonnost hodně týdnů v řádě. Nemusíte vždy hrát výborně, ale je potřeba být vždy nebezpečná. A to Dominika je," netají obdiv k soupeřce Bartoliová.

"Její problém může být malá výška, protože pak musí do hry vkládat více energie, ale Dominika určitě má kvalitu na to, aby byla v absolutní špičce," pokračuje v superlativech na adresu 161 cm vysoké Slovenky desátá hráčka světa.

Maximem Dominiky Cibulkové byla zatím dvanáctá pozice, na kterou se dostala při svém tažení do semifinále Roland Garros v roce 2009. Teď je půvabná slovenská jednička na nejlepší cestě své umístění výrazně vylepšit.

DOMINIKA CIBULKOVÁ
narozena 6.5.1989
výška/váha 161cm/55kg
na žebříčku 13
vyhraných turnajů 2
Prize Money 3,4 miliony dolarů
hraje rukou pravou

VIDEO: Dominika si triumf náležitě vychutnala

VIDEO: Bartoliová neměla proti Slovence šanci

 

Slovenská hráčka se posunula v tabulce WTA o jedno místo na třináctou pozici.
Slovenská hráčka se posunula v tabulce WTA o jedno místo na třináctou pozici.


Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud