25. září 2012 • 08:15

Šance pro Česko ve finále Davis Cupu! Nadal nechce uspěchat návrat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský tenista Rafael Nadal nechce uspěchat návrat na kurty. Třetí hráč světa léčí od Wimbledonu zraněné levé koleno, stále v něm občas cítí bolest a dokud problém neustoupí, hrát nebude. Neví proto, zda stihne finále Davisova poháru proti českým tenistům, které se uskuteční 16. až 18. listopadu v Praze.



"Pokud by všechno šlo dobře, já mohl hrát a kapitán by si myslel, že do týmu patřím, tak tam budu. Ale pokud ne, budu kluky podporovat na dálku," řekl v rozhovoru agentuře Reuters Nadal, který v Davis Cupu prohrál jen jeden z 21 zápasů,.

Šestadvacetiletý tenista nehraje od nečekané porážky s Lukášem Rosolem ve druhém kole červnového Wimbledonu. S koleny má bývalá světová jednička dlouhodobé potíže. Před třemi lety kvůli nim Nadal nehrál dva měsíce a vynechal kompletní sezonu na trávě. Teď ho trápí natržený patelární vaz a zánět v levém kolenu.

"Dělám všechno, co mi říkají a jde to víceméně dobře. Chce to však dostatek času. Během několika týdnů uvidíme, jak na tom budu, ale mojí prioritou je nic neuspěchat a být při návratu v pořádku," řekl Nadal.

Jedenáctinásobný grandslamový vítěz podstupuje intenzivní léčbu, mimo jiné za pomoci laseru. Lékař španělské tenisové federace Angel Ruiz-Cotorro začátkem září řekl, že by mohl být zpět na kurtu do měsíce. "Budu zase hrát, až mě koleno nebude bolet a nevím, zda to bude za dva, tři, nebo čtyři týdny," uvedl Nadal.

V současnosti rehabilituje a hraje často jenom golf. "To je jediný sport, který mám od lékařů povolený a kolenu nevadí," napsal na Facebooku.

Rodák z Mallorky označil tenis za velmi agresivní a fyzicky náročný sport. "A to hlavně na tvrdých površích. Když hrajete na maximum, dostáváte své tělo na hranici možností. Já mám problémy s koleny, ostatní zase jiné," řekl Nadal.

Doufá, že ještě neřekl poslední slovo a znovu bude patřit po bok Švýcara Rogera Federera, Srba Novaka Djokoviče a Brita Andyho Murrayho k absolutní špičce. "Snad mi v tom kolena nebudou bránit. Chci zase bojovat a hrát jako letos prvních šest měsíců. Je mi teprve šestadvacet a mám toho hodně před sebou," řekl.

Rafael Nadal na turnaji v Halle skončil
Rafael Nadal na turnaji v Halle skončil

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud