25. října 2012 • 01:11

Šarapovová na Turnaji mistryň udolala Radwaňskou po třísetové bitvě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruská tenistka Maria Šarapovová porazila na Turnaji mistryň polskou soupeřku Radwaňskou a se dvěma výhrami vede Bílou skupinu. Podobně je na tom americká hráčka Serena Williamsová, která bez ztráty setu porazila Číňanku Li Na.



Po úterním triumfu nad Němkou Angelique Kerberovou zdolala Serena Williamsová Číňanku Li Na 7:6, 6:3 a je na cestě do semifinále. Kerberová dnes nevyužila dva mečboly proti světové jedničce Viktorii Azarenkové z Běloruska a prohrála 7:6, 6:7 a 4:6.

Na favorizované Williamsové jako by se stále projevovalo, že od triumfu na US Open na začátku září nehrála. Proti Číňance, se kterou má po dnešku výrazně aktivní bilanci 6:1 na zápasy, ztrácela nezvykle často podání a první sadu ovládla až v tie-breaku.

I ve druhém setu vítězka letošního Wimbledonu a olympijských her nedokázala nejprve potvrdit při svém podání vedení 2:0. Nakonec však sadu zvládla za 54 minut, když po dvou nevyužitých mečbolech při servisu soupeřky předvedla při vlastním podání čistou hru.

Williamsová předvedla šest dvojchyb a vyhrála jen 51 procent míčků po svém prvním podání. "Při servisu jsem se nemohla trefit. Pokaždé když jsem nezahrála aut, byla jsem tím překvapená. Ale z dnešního zápasu si můžu odnést právě to, že jsem schopná vyhrát i se servisem, který je proti mému obvyklému nulový," řekla.

Azarenková prohrála vyrovnaný první set plný povedených výměn až v tie-breaku 11:13, přestože ve zkrácené hře vedla již 6:2. V druhé sadě ale další zaváhání nedopustila a při svém podání odvrátila dva mečboly soupeřky, aby pak další tie-break ovládla.

Po bezmála 140 minutách tak obě hráčky nastoupily do třetí sady, kterou Běloruska zvládla v poměru 6:4. "Musela jsem dnes předvést to nejlepší, co umím. Jsou tady samé výborné hráčky a Angelique hrála opravdu skvěle. Při prvním tie-breaku předvedla několik skvělých úderů a já naopak chybovala," řekla Azarenková EuroSportu.

Tenisový Turnaj mistryň v Istanbulu (tvrdý povrch, dotace 4,95 milionu dolarů):
Červená skupina:
S. Williamsová (3-USA) - Li Na (8-Čína) 7:6 (7:2), 6:3, Azarenková (1-Běl.) - Kerberová (5-Něm.) 6:7 (11:13), 7:6 (7:2), 6:4, Šarapovová (2-Rus.) - Radwaňská (4-Pol.)  5:7, 7:5, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud