8. listopadu 2012 • 07:41

Všechno je otevřené, říká bojovník Berdych. Šance na postup žije

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na poslední chvíli prolomil tenista Tomáš Berdych letošní londýnské prokletí, na čtvrtý pokus vyhrál svůj první zápas na britské půdě a uchoval si tak naději na postup do semifinále Turnaje mistrů, když ve svém druhém vystoupení ve skupině A porazil Jo Wilfrieda Tsongu 7:5, 3:6 a 6:1.



Český daviscupový reprezentant má stále příležitost zopakovat svoje loňské tažení, kdy také po prohře v prvním utkání ve skupině zbylé dva souboje zvládl a postoupil do semifinále. Tam nestačil na Tsongu, kterému včera minulý rok oplatil.

„Byl to první krok k tomu, abych udržel šanci na postup, a ten se mi povedl. Ještě jeden zápas zbývá odehrát a všechno je otevřené. Budu bojovat a nechám na kurtu všechno, abych postoupil dál,“ řekl Berdych v rozhovoru pro web ATP.

„Měl jsem na paměti, že vloni také první zápas nedopadl dobře a přesto jsem se kvalifikoval. Šance pořád byly,“ upřesnil Berdych.

V pátek se o postup utká s Novakem Djokovičem, druhý zápas ve skupině sehrají Tsonga a Andy Murray.

Proti Tsongovi překonal těžké chvíle, když po prvním vyhraném setu šel Francouzův výkon nahoru a ve druhém setu nedal Berdychovi šanci. Navíc si v úvodní hře rozhodující sady Tsonga vypracoval dva brejkboly.

V ten moment se ale Berdych zapřel. Game uhájil, a přestože následně Tsonga vyrovnal na 1:1, pak už to byla velká Berdychova jízda.

„Tam bych hledal rozhodující rozdíl mezi námi. Dokázal jsem se ve třetím setu soustředit o trochu víc než Jo, který tam měl nějaké šance, ale proti nim jsem se ubránil,“ podotkl Berdych.

Pekelný dým. Tomáš Berdych při slavnostním nástupu do utkání Turnaje mistrů s Francouzem Tsongou
Pekelný dým. Tomáš Berdych při slavnostním nástupu do utkání Turnaje mistrů s Francouzem Tsongou

Ten soupeři jeho podání brzo vzal, dostal se do vedení 3:1 a pak exceloval. „Jakmile jsem využil svoji příležitost, už to dál bylo rychlé. Jsem šťastný, že jsem vyhrál, a ještě jsem dokázal pošetřit malé množství energie,“ uvedl český tenista.

Před pátkem je ve hře o postup, variant je však ve skupině k dispozici hodně. Ani výhra nemusí Berdychovi stačit, postoupit přitom za jiných okolností může i při prohře s Djokovičem.

On sám počty odmítá.

„Matematiku nemám rád. Budu hrát tenis, to je celé. Pokusím se podat co nejlepší výkon. Novak předvedl, jak skvěle momentálně hraje, zaslouží si být světovou jedničkou a pro mně zápas s ním představuje velkou výzvu. Na druhou stranu už dvě výhry má, tak se nechme překvapit, jak se tento poslední zápas bude vyvíjet,“ řekl Berdych serveru ATP.

Skupina A:
Berdych (5-ČR) - Tsonga (7-Fr.) 7:5, 3:6, 6:1,
Djokovič (1-Srb.) - A. Murray (3-Brit.) 4:6, 6:3, 7:5.

Tabulka:
1. Djokovič 2 2 0 4:1 2
2. Berdych 2 1 1 3:3 1
3. Murray 2 1 1 3:3 1
4. Tsonga 2 0 2 1:4 0

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud