Jan Jaroch
3. srpna 2013 • 04:55

Kvitová opět mění kondičního specialistu, pomůže jí kouč Štěpánka

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petra Kvitová je na dobré cestě k oživení umdlévající kariéry. Po US Open začne spolupracovat s kondičním trenérem Markem Všetíčkem, asi největším českým odborníkem přes fyzickou přípravu tenistů. Se Slovákem Kristiánem Bajzou, jenž ji připravoval od loňského podzimu, se rozešla.



Marek Všetíček je mužem na roztrhání. Teprve před pár dny se vrátil z floridského Bradentonu, kde cepoval svého svěřence Radka Štěpánka na šňůru amerických turnajů, a po US Open vezme pod svá křídla i wimbledonskou šampionku Kvitovou.

„Jsem nadšená, že je Marek Všetíček mým novým trenérem, a těším se na začátek naší spolupráce,“ vzkázala světová sedmička na Twitteru. „S Kristiánem jsme se shodli na změně a až se vrátím z USA po US Open, tak začneme s Markem dřít se zaměřením na následující sezonu,“ dodala Kvitová z amerického Carlsbadu, kde v pátek vypadla ve čtvrtfinále.



Všetíček se pohybuje v tenisovém prostředí již přes dvacet let. Mezi jeho svěřence patřili postupně Karel Nováček, Petr Korda (s ním vyhrál v roce 1998 i Australian Open) a posledních deset let se podílí na přípravě Radka Štěpánka.

Uznávaný odborník zatím s Kvitovou neabsolvoval přípravu a nebude ji ani doprovázet v New Yorku. Do jejího týmu se teprve postupně začlení.

„Proto je brzy o tom blíž mluvit. Naše spolupráce fyzicky začne teprve po US Open a každého budou zajímat především výsledky. Musí to být podepsané prací, a ne humbukem, který je na začátku. Rozhodně si však vážím téhle nabídky a jsem za ni moc rád,“ řekl Všetíček Sportu s tím, že plánuje i nadále pracovat s Radkem Štěpánkem.

Kvitová vyměnila kondičního trenéra již podruhé během roku. Loni v létě se rozešla se Slovákem Jozefem Ivankem, který jí pomohl k wimbledonskému titulu. O pár měsíců později najala Kristiána Bajzu, jenž ji však nedoprovázel po turnajích a nad její fyzičkou se vznášely otazníky.

U Všetíčka by však měla být v těch nejlepších rukách. Všeříkající jsou slova uznání, která na adresu svého letitého kondičního trenéra řekl Sportu loni po finále Davis Cupu autor vítězného bodu Štěpánek.

„Marek má obrovský podíl na mé kariéře a na tom, jak jsem fyzicky připravený. Deset let spolupracujeme a dá se říct, že s ním trávím nejvíc času ze všech. Jsme si blízcí nejen pracovně. Pohybuje se na okruhu už přes dvacet let a zkušeností má na rozdávání. Ví, kdy mi dát zabrat, kdy povolit a kdy úplně vypustit. Zná moje tělo jako málokdo. Stačí mu, když se mi ráno podívá do očí, a ví, jak se fyzicky cítím, a tomu přizpůsobuje trénink.“

Podle Štěpánka je Všetíček ryzím profesionálem. „Marek má jednu věc, která je v dnešní době nevídaná. Za 10 let naší spolupráce nepřišel na trénink ani jednou pozdě. Ani o minutu! Mně osobně se přijít včas někdy nepovede. Obdivuju ho za to, chovám k němu velký respekt. Je to obrovský profesionál, který jako jediný kondiční trenér v naší zemi dovedl tři tenisty do top 10 – Karla Nováčka, Petra Kordu a mě.“

S Kvitovou bude respektovaný odborník cílit k ještě vyšším metám – grandslamovým titulům.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud