Pavel Novotný
9. srpna 2013 • 13:15

Dělá si legraci?! Berdych na soupeře podával spodem, eso mu neprošlo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Udělat takovou věc za jasného vedení, asi by si příliš sympatií český tenista Tomáš Berdych nezískal. V utkání třetího kola turnaje v Montrealu proti domácímu hráči s českými předky Vaskovi Pospisilovi však jeho netradiční pokus vzbudil solidní ohlas.



Po více než dvou a půl hodinovém boji podlehl rodák z Valašského Meziříčí jednasedmdesátému hráči světa a s turnajem v Montrealu se loučí. Diváky však přeci jen pobavil jedním netradičním momentem.

Světová šestka Tomáš Berdych byl proti kanadskému talentu jasným favoritem. Český tenista měl o motivaci postaráno hned dvakrát. Třiadvacetiletý tenista totiž ve druhém kole vyřadil Radka Štěpánka. To mu však nestačilo.

Před domácími fanoušky si připsal životní úspěch, když po setech 7:5, 2:6 a 7:6 poprvé v kariéře porazil hráče elitní desítky. Nejzajímavější moment utkání však přišel ve třetím setu za stavu 4:2 na gamy pro Kanaďana.

Na podání byl český tenista a vedl 30:0. Svůj třetí bod ve hře se rozhodl získat netradičním způsobem. Místo tvrdého servisu poslal na stranu soupeře lehoučké podání spodem těsně za síť, na který tenista s českými rodiči nedokázal absolutně reagovat.

VIDEO: Netradiční servis rozhodčí za platný neuznal

K překvapení Berdycha i velké části diváků však hlavní rozhodčí jeho pokus neuznal. "Takovým způsobem nemůžeš podávat," uzemnil tenistu sudí.

A podle všeho poprávu. Ještě před netradičním kouskem totiž českého reprezentanta varoval za porušení 25 vteřinového limitu mezi výměnami. Berdych nenechal rozhodčího ani dokončit větu a aby celou situaci zachránil, nahodil na stranu Pospisila podání spodem.

„Spíš šlo o úsměvný moment. Pořád válčím s tímhle 25vteřinovým pravidlem a testuju, jaký je jeho výklad, co si můžete dovolit a co ne,“ přešel celou situaci s usměvem Berdych.

Hned v následující výměně vyslal na Kanaďana již tradiční "pecku" a v klidu výměnu zakončil. V následujícím gamu dokonce prorazil podání svého soupeře, ale v rozhodujícím tiebreaku už na svého soupeře nestačil.

Berdycha v zápase trápil nejvíce právě servis. Na deset es vyrobil jedenáct dvojchyb. "On je na vlně, která je hodně vysoká. Vyhrál challenger, teď tři zápasy a porazil skvělé hráče. Jde do toho zdravě a ničeho se nebojí, ale uvidíme, až mu šňůra skončí, jak to zase nastartuje, ale teď hraje výborně," ocenil Berdych rodáka z Vernonu. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud