11. srpna 2013 • 09:11

Tvrdý úder! Nadal trefil Djokoviče do obličeje, pak ukončil jeho sérii

Autor: ČTK, iSport.cz, bke
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | To byly bitva! Rozhodující set končil až v tie-breaku, diváci při výměnách tajili dech, zejména ve chvíli, kdy v průběhu třetí sady trefil Nadal svého soka míčkem přímo do obličeje. Viditelně otrávený Djokovič na omluvu reagoval hodně znechuceně. Bez nálady byl i po zápase, protože Nadal ukončil jeho vítěznou sérii. "Abych něco takového dokázal, musel jsem hrát na hranici možností," vysvětloval španělský bojovník. A nutno podotknout, že Djokovič to poznal na vlastní kůži.



Rafael Nadal v semifinále turnaje Masters v Montrealu porazil světovou jedničku a vítěze předchozích dvou ročníků Novaka Djokoviče po dvou a půl hodinách 6:4, 3:6 a 7:6. Již v 36. vzájemném zápase si Nadal vylepšil bilanci se srbským rivalem na 21:15 a v Kanadě má na dosah osmý titul v sezoně. S výjimkou jediného všechny vybojoval na antuce.

Podívejte se na situaci ze třetího setu, kdy Nadal trefil míčkem Djokoviče do obličeje. Znechucený Srb se na něho poté ani nechtěl podívat.

Nadal ve finále vyzve Raonice

Španělský vítěz celkem 57 turnajů ATP včetně 12 grandslamů ukončil Djokovičovi sérii 13 vyhraných zápasů na Rogers Cupu a zopakoval výhru z pětisetové bitvy v semifinále letošního Roland Garros. Na tomto antukovém grandslamu je Nadal s osmi triumfy rekordmanem.

"Jediná šance, jak Novaka porazit, je hrát bez chyb a na hranici možností. A to se mi povedlo. Hrál jsem výborný tenis a v klíčových chvílích volil správná rozhodnutí," řekl Nadal.

V Montrealu absolvuje první turnaj po nečekaném debaklu v červnu ve Wimbledonu, kde vypadl hned v prvním kole. Nad Djokovičem v rozhodujícím tie-breaku vedl už 6:0, nakonec proměnil třetí mečbol.

Jeho finálovým soupeřem bude dnes od 21:00 SELČ domácí Kanaďan Milos Raonic. Bez ohledu na výsledek se Nadal v pondělním žebříčku posune ze čtvrtého místa na třetí, Raonic bude poprvé hráčem elitní desítky.

Tenisový turnaj mužů v Montrealu (tvrdý povrch, dotace 3,496.085 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Nadal (4-Šp.) - Djokovič (1-Srb.) 6:4, 3:6, 7:6 (7:2).

Nechci tě vidět! Djokovič se nechtěl na Nadala ani podívat
Nechci tě vidět! Djokovič se nechtěl na Nadala ani podívat

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud