Pavel Novotný
15. srpna 2013 • 12:35

Tenis se loučí s Bartoliovou: Jsi šampionka, budeš nám chybět

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měla to být běžná tisková konference, kde se bude wimbledonská šampionka Marion Bartoliová zpovídat ze své nečekané porážky ve druhém kole turnaje v Cincinnati s Rumunkou Halepovou. Místo toho šokovala prohlášením o konci kariéry. V 28 letech.



"Zůstanu pořád stejným člověkem, jakým jsem byla dosud. Moji přátelé a lidé kolem mě budou stejní. Tito lidé mi během mé kariéry moc pomáhali, stáli při mě po celá ta dlouhá léta. Cítím k nim obrovský respekt a úctu. Věřím, že když se jich někdo zeptá, Jaký člověk je Marion Bartoliová, odpovědí: Je milým člověkem, je na ní spolehnutí, to je to, na čem záleží," říká tenistka.

Na nečekaný odchod francouzské šampionky reagoval celý tenisový svět. "Gratuluji Marion k její dlouhé a úspěšné kariéře. Je skutečnou šampionkou a vyslancem našeho sportu. Tenisu dala vše a byla mu oddaná celým srdcem.  Fanoušci i hráčky budou Marion na okruhu moc postrádat. Její energie a vášeň pro tenis byla inspirující," říká ředitelka WTA Stacey Allasterová.

 "Jsem na ní velice hrdý, jsem hrdý na to, jakou byla bojovnicí, jak dokázala realizovat svůj velký sen a vyhrála Wimbledon. Do další životní  etapy jí přeji jen to nejlepší," pokračuje šéfka WTA.

O své budoucnosti Marion Bartoliová zatím úplně jasno nemá, i když z jejích slov se dají některé další kroky vytušit.

"Těším se na svůj další životní etapu. Nevím ještě, co budu dělat. Ale v životě je tolik věcí, pro které se můžete rozhodnout. Věřím, že najdu tu, která mě bude bavit. Potřebuju trochu času, abych se rozhodla. Jako žena, manželka či matka toho lze také hodně zažít, vše se uvidí v následujících měsících či letech," naznačuje svoje další plány Francouzka.

"Děkuji za vše, co jsi pro tenis udělala. Zůstane mi na tebe spousta vzpomínek, budeš nám moc chybět," píše na sociálních sítích poražená soupeřka z wimbledonského finále Sabine Lisická.

"Marion, děkujeme ti za tvojí neuvěřitelnou kariéru a přejeme mnoho štěstí v tvém dalším životě, budeš tenisu chybět," píše se na oficiálních stránkách Fed Cupu.

MARION BARTOLIOVÁ
narozena: 29.10.1984
počet titulů: 8
výška/váha: 170cm/63kg
prize money: 11 milionů dolarů
výhry/prohry 490-170

VIDEO: Životní zápas Marion Bartoliové

Wimbledonská vítězka Marion Bartoliová z Francie (vlevo) a poražená finalistka Sabine Lisická z Německa
Wimbledonská vítězka Marion Bartoliová z Francie (vlevo) a poražená finalistka Sabine Lisická z Německa


Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud