30. prosince 2013 • 00:06

Kaderka o Štěpánkově kritice: Dokud bude vyhrávat, budu mu tleskat

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

S velkou kritikou se v minulosti musel několikrát vypořádat předseda Českého tenisového svazu Ivo Kaderka. Do vsetínského rodáka se pustila řada slavných osobností v čele s dvojnásobným vítězem Davisova poháru Radkem Štěpánkem.



Ten o staronovém předsedovi již dříve několikrát řekl, že nemá řádný respekt, a že je pro něj kabina daviscupového týmu uzavřená.

„Je velice smutné, že tenhle člověk má vůbec ještě odvahu kandidovat po všech kauzách a ostudách, které měl vůči bývalým hráčům a lidem, kteří v tenise něco dokázali… U nikoho nemá absolutně žádný respekt, což dokázalo i chování našich fanoušků loni při finále Davis Cupu, kdy ho celá hala vybučela... Pro nás ale tenhle člověk víceméně neexistuje,“ pálil ostrými karvínský rodák.

Kaderka o Štěpánkově kritice: Vážím si ho. Velké kameny v řece žumpa neohrozí
Video se připravuje ...

Ale tím jeho kritika zdaleka neskončila. "Všichni sice vědí, že se teď našimi úspěchy prsí prezident, ale on s nimi nemá vůbec nic společného. Pod Kaderkou by naopak žádná salátová mísa v Česku nebyla,“ dodává.

V sobotu znovuzvolený Kaderka (získal 112 ze 114 možných hlasů) se vyjádřil i o svém vztahu k Radku Štěpánkovi či vítězi Davisova poháru z roku 1980, s nimiž měl také rozpory.

„Radkovi tleskám za jeho vítězné údery. Dokud je bude posílat přes síť a budou naskakovat vítězné fiftýny na straně České republiky, tak mu budu vždycky tleskat,“ řekl.

„Těžko si umím představit kohokoliv z delegátů, že by šli na tenisový dvorec ve finále Davisova poháru. Tam patří hráči. Asi žádný tenisový prezident nemůže mít podíl na vítězství v Davis Cupu. Já si hluboce vážím všech těch, kteří dokázali velký výkon, vážím si proto i Radka Štěpánka,“ dodává staronový předseda.


Kaderka byl opět zvolen šéfem svazu. Český tenis dělají moudří lidé, řekl
Video se připravuje ...

Staronový šéf českého tenisu Ivo Kaderka na valné hromadě
Staronový šéf českého tenisu Ivo Kaderka na valné hromadě

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud