Jan Jaroch
28. prosince 2013 • 19:15

Cirkus Kaderka: 112 hlasů za zavřenými dveřmi, novináři měli smůlu

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dovnitř nesmějí, nakázal Ivo Kaderka a novináři Sportu, kteří se jako jediní z médií dostavili na Valnou hromadu ČTS spojenou s volbou prezidenta svazu, museli zůstat za dveřmi. Transparentnost sdružení, které pobírá státní dotace, je vskutku ukázková.



Hotel v Černé hoře u Brna ale patřil v sobotu Kaderkovi, jemu loajálním delegátům a jejich pravidlům. 112 delegátů zvedlo ruku pro jediného kandidáta na prezidenta a Kaderka se na následujících pět let znovu uhnízdil na své židli.

Muž, kterého loni po finále Davis Cupu vybučela pražská aréna a o němž daviscupový hrdina Radek Štěpánek prohlásil, že se jen prsí cizími úspěchy, s nimiž nemá nic společného, zůstává na scéně. A to s velkou pompou.

V hotelové lobby, kde volby probíhaly, stál Davis Cup a nad ním fotka českého týmu, do jehož šatny má zakázaný vstup. Na stěně konferenčního sálu visela koláž vrcholku Mount Everestu, po jedné straně měl salátovou mísu a po druhé Fed Cup. Koláž jsme měli možnost zahlédnout až poté, co nás po třech hodinách přivolali na tiskovou konferenci.

Byla to hodně absurdní půlhodina. Kaderka, který se ještě před dvěma týdny odmítl o volbách bavit, najednou mezi svými narostl. V sále zůstala na jeho popud zhruba polovina delegátů, která odpovědím svého staronového šéfa tleskala a dva zúčastněné novináře počastovali ti nejagresivnější opakovaně urážkami.

I tak to chodí v českém tenise…

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud