10. června 2014 • 16:20

Bomba Veselého trefila dívku do břicha: Bylo mi jí líto, říkal tenista

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Slovácko - Sparta: Juroška trefil ruku Kairinena, penalta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Tenista Jiří Veselý pokračuje na domácí scéně ve vítězném tažení. Po titulu na challengeru v Prostějově, který vybojoval v sobotu, dnes vstoupil úspěšně i do turnaje stejné kategorie v Praze ve Stromovce.



Druhý nasazený Veselý v prvním kole Prague Open, který se do loňska hrával na Štvanici, porazil Jakuba Filipského jasně 6:2 a 6:0. "Bylo docela těžké se po vítězství v Prostějově zkoncentrovat, utlumit emoce a jít s čistou hlavou do prvního kola. Navíc jsem nastydl a hrál jsem trochu s nemocí," řekl Veselý na webu turnaje.

Při mečbolu proti loňskému vítězi Pardubické juniorky dal 74. hráč světa Veselý z druhého podání eso, které letělo rychlostí 224 km/h. "Ve vyrovnanějším zápase bych si to netroufl," řekl Veselý, který má rekord servisu 234 km/h.

Míč po jeho prudkém podání trefil sběračku a tenista věnoval dívce po zápase tričko. "Bylo mi jí líto. Byla to malá holka a chytla ránu do břicha. Je mi jasné, jak to muselo bolet," řekl Veselý.

Do druhého kola postoupil i další daviscupový reprezentant Lukáš Rosol. Turnajová jednička si na kurtech pražské Sparty poradila s Italem Alessandrem Giannessim dvakrát 6:2. Adam Pavlásek uspěl v souboji s Janem Mertlem 6:3 a 7:6.

Dvouhra - 1. kolo:

Rosol (1-ČR) - Giannessi (It.) 6:2, 6:2,
Marcora (It.) - Pospíšil (ČR) 6:4, 6:3,
Lammer (Švýc.) - Štaubert (ČR) 6:0, 6:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud