Pavel Novotný
9. června 2014 • 16:56

Tenisový skandál! Televize vypnula finále dva míče před triumfem Nadala

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nervy napjaté k prasknutí. Stav finálové bitvy na Roland Garros mezi tenisovými velikány Rafalem Nadalem a Novakem Djokovičem je 2:1 na sety, ve čtvrté sadě vede Španěl 5:4 a stav je při podání Srba 30:30. Když v tom... "Omlouváme se příznivcům tenisu, budou následovat zprávy." Tak nějak vypadala situace na britské televizní stanici ITV1 v neděli večer. Není divu, že fanoušci vzteky neviděli.



Desetitisíce diváků díky tomu přišli o nejzajímavější část celého turnaje. Světová jednička totiž poslední dva míče utkání vyhrála a získala tak svůj devátý  titul z French Open.

To už však naštvaní diváci, kteří zápas sledovali právě na zmiňovaném kanále, vidět nemohli. Nic jim nebyla platná ani omluva ředitele stanice.

A jaké bylo vysvětlení televize pro nečekané přerušení vysílání? Diváci si mohli přepnout na další kanál společnosti ITV4. Malý háček je v tom, že zatím co ITV1 vysílá v analogovém vysílání, sesterská stanice ITV4 ale jen v digitálním, který však celá řada lidí v Anglii nepřijímá!

Kritika ze všech stran

Vlna hněvu se tak na vedení televize snesla doslova v několika minutách. Následné diskuse na sociálních sítích si management stanice do své síně  slávy určitě nevystaví.

2013 - Loni se Nadal nejvíce nadřel v semifinále s Djokovičem, kterého dostal až po pětisetové dramatické bitvě. Ve finále pak už jasně spláchl krajana FerreraFoto profimedia.cz

Do kritiky se pustili i významné osobnosti britských médií. Televizní moderátor Nick Knowles na twitterový účet napsal: "Nemůžu uvěřit, že si ITV1 dovolila vypnout přímý přenos finále, navíc když se hrál závěrečný game celého utkání. Copak si každý může dovolit chytit signál ITV4?" psal Knowles.

A zdaleka nezůstal sám: "Takhle zpackaný vysílací plán, to jsem v životě neviděl," reagovala další postava britské mediální sféry Stuart Linnell.

"Přepnout finále Roland Garros kvůli vysílání regionálních zpráv? To prostě nemá chybu," nešetří vedení televize v diskusi televizní fanoušek vystupující pod jménem Jenny Smith.

Trapas i v roce 2010

Alespoň částečně se pokoušel vyžehlit kiks televize její mluvčí. "Je nám líto, že vysílání kanálu ITV4 nemohli zachytit všichni diváci. Omlouváme se všem, kteří přišli o poslední momenty zápasu."

Není to však jediné selhání, kterého se televize dopustila. Podobný trapas se jí "povedl" v roce 2010 během vysílání mistrovství světa ve fotbale. V průběhu zápasu Anglie proti Spojeným státům přišli fanoušci hodně kuriózním způsobem o gól Stevena Garrarda.

Ze zápasu uplynuly přesně 3 minuty a 26 sekund, když televize přepnula na krátký reklamní spot. Prakticky v ten samý moment vstřelil Gerrard vedoucí branku Angličanů, když se však přenos na obrazovky o 20 vteřin později vrátil, viděli fanoušci již jen slavícího fotbalistu.

Novak Djokovič děkuje při závěrečném ceremoniálu divákům
Novak Djokovič děkuje při závěrečném ceremoniálu divákům

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud