21. srpna 2014 • 18:20

Vyhrál jednou... A Rosol už je ve Winston-Salemu v semifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Lukáš Rosol si potřetí v sezoně zahraje semifinále na turnaji ATP Tour. Českému hráči k tomu v americkém Winston-Salemu pomohlo zranění domácího favorita Johna Isnera. Nejvýše nasazený hráč totiž ke čtvrtfinále nenastoupí kvůli zraněnému levému kotníku. O finále si Rosol zahraje proti tenistovi z Tchaj-wanu Lu Yen-Hsunovi.



Rosol je ve Winston-Salemu turnajovou sedmičkou a na cestě do semifinále odehrál jen jedno celé utkání. V prvním kole měl volný los, ve druhém mu během druhého setu vzdal Američan Ryan Harrison a ve 3. kole generálky na grandslamové US Open otočil zápas proti Pablu Andújarovi ze Španělska a zvítězil 1:6, 6:2, 6:2.

Vzájemnou bilanci s desátým nasazeným Andújarem dokázal Rosol vyrovnat na 2:2 přes nevydařený první set, který sice zahájil vítěznou hrou při vlastním podání, ale pak sedm gamů za sebou získal soupeř. Ke třem ztraceným servisům už ale Rosol žádný nepřidal, Španělovi v každém z dalších setů vzal dvakrát podání.

Rosol, 33. hráč světa, letos hrál semifinále už v Bukurešti a ve Stuttgartu a na obou turnajích nakonec prohrál až ve finále. Jeho soupeř v semifinále Lu Yen-Hsun je o pět příček v žebříčku níž než Rosol a vyhrál jediný vzájemný duel loni na betonu v Bangkoku.

Ve Winston-Salemu si Rosol zahraje semifinále poprvé v kariéře. Na tamním turnaji vloni i v roce 2011 vždy ztratil hned první zápas.

Tenisový turnaj mužů ve Winston-Salemu v USA (tvrdý povrch, dotace 683.705 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Rosol (7-ČR) - Isner (1-USA) bez boje,
Lu Yen-Hsun (9-Tchaj-wan) - Seppi (14-It.) 6:4, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud