Pavel Novotný
16. ledna 2015 • 21:00

Nejvíce hráček v TOP 20 bude z Česka! Jsme skvělá země, jásá Kvitová

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou úřadujícími vítězkami Fed Cupu, týmovou soutěž vyhrály za poslední čtyři roky třikrát, ve svém středu mají úřadující dvojnásobnou wimbledonskou šampionku a mezi nejlepšími dvaceti hráčkami světa budou mít nejpočetnější zastoupení... To je současná vizitka českého ženského tenisu.



Co má český ženský tenis společného s biatlonem? Podobně jako tento čistě zimní sport zažívá tenis v podání něžnějšího pohlaví skutečný boom.

Stejně jako u biatlonu, kde se donedávna vše točilo především kolem Gabriely Soukalové , tak i u bílého sportu se objevuje kromě Petry Kvitové celá řada jmen, která dávají českému fanouškovi pořádný důvod k optimismu.

Petra Kvitová získala první set v tiebreaku.Foto ČTK

"Je nás hodně, máme výbornou zemi, která produkuje hodně hráček, tak se to dá asi čekat," potvrzuje pozitivní výkoj českého ženského tenistu wimbledonská šampionka.

Páteční finále turnaje v Sydney, které po obrovském boji ovládla Petra Kvitová, když porazila Karolínu Plíškovou, tato slova jen potvrzuje.

Na šanci čekají další

Ve skvělé fazoně se na začátku sezony ukazuje i Barbora Záhlavová-Strýcová , i přes zaváhání v Sydney se očekávají skvělé výsledky i od Lucie Šafářové , což potvrdila i během Hopmanova poháru. Brněnská rodačka se netají svými plány probojovat se v letošní sezoně mezi elitní desítku.

"Maximum v žebříčku teď mám 14. místo, takže se nabízí desítka, což je sen kariéry. O to se budeme pokoušet," říkala před časem současná česká dvojka.

Plíšková se raduje po úspěšném úderu.Foto ČTK

Novou kometou českého tenisu však může být právě rodačka z Loun a starší ze sester Plíškových Karolína. Dvaadvacetileté hráčce drží palce i wimbledonský šampion Andy Murray . "Je zábava ji sledovat. Esa, vítězné míče, perfektní timing. Dotáhne to mezi elitu," psal na svém twitterovém účtu skotský tenista.

Zdaleka však nejde o tyto tři jména. Záda Kvitové a spol. jistí Klára Zakopalová, Petra Cetkovská, ale především nastupující generace tenistek v čele s Terezou Smitkovou (20), Kateřinou Siniakovou (19), Denisou Allertovou (21) a Barborou Krejčíkovou (19). Kromě posledních dvou zmiňovaných patří všechny od elitní světové stovky.

A další důvod k optimismu. V pondělním vydání žebříčku bude mít Česká republika mezi nejlepšími dvaceti hráčkami hned trojici tenistek, žádná země by neměla být v tomto ohledu lepší.

Na třetím místě bude Petra Kvitová, okolo patnáctého místa se bude pohybovat Lucie Šafářová, do druhé světové desítky se poprvé v kariéře dostane i Karolína Plíšková.

V neděli startuje první grandslamový turnaj roku – Australian Open. Prokáží české tenistky svůj potenciál již tam?

POČET HRÁČEK V TOP 20 PODLE ZEMÍ
(stav k 16.1.2015)
POŘADÍ STÁT POČET

1.

ČESKO 2
1. USA 2
1. RUSKO 2
1. SRBSKO 2
1. NĚMECKO 2
1. ITÁLIE 2
7. RUMUNSKO 1
7.

POLSKO

1
7. KANADA 1
7. DÁNSKO 1
7. SLOVENSKO 1
7. ŠPANĚLSKO 1
7. FRANCIE 1

Petra Kvitová s vítěznou trofejí za triumf na turnaji v Sydney, kde ve finále zdolala krajanku Karolínu Plíškovou
Petra Kvitová s vítěznou trofejí za triumf na turnaji v Sydney, kde ve finále zdolala krajanku Karolínu Plíškovou

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud