15. ledna 2015 • 19:00

Murray chválí Plíškovou: Bude ve špičce, sledovat ji je zábava!

Autor: jon, jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští tenisté vtrhli do roku 2015 ve velkém stylu. Dokonce v takovém, že na ženském okruhu WTA bude k vidění po šesti letech výjimečné finále. Největším překvapením jsou výkony Karolíny Plíškové, která si o titul v Sydney zahraje s krajankou Petrou Kvitovou. "Sledovat jí je zábava," ocenil výkony 22leté hráčky dvojnásobný grandslamový šampion Andy Murray.



Karolína, starší z jednovaječných „tenisových“ dvojčat Plíškových, pokračuje v nabraném tempu ze závěru minulé sezony. Na podzim vyhrála dva turnaje WTA (Soul, Linec), protlačila se do nominace vítězného českého fedcupového týmu pro finále s Německem. Ohromnou fazonu drží i na turnaji v Sydney, kde ji čeká boj o titul s Petrou Kvitovou . Bez ohledu na výsledek se mladá kometa poprvé v kariéře na žebříčku prokouše do elitní tenisové dvacítky.

Karolína Plíšková se raduje z vítězného semifinále turnaje v Sydney proti Angelique KerberovéFoto AP Photo

"Zlepšila jsem svůj pohyb a také jsem ještě přitlačila na podání, jsem teď komplexnější hráčkou, neopírám se jen o servis. Celkově jsem lepší hráčkou než vloni a vím, že mohu porážet top soupeřky," tvrdila Plíšková po vítězném semifinále na turnaji v Sydney.

Respekt ze soupeřky má i dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová. „Bude to bum bum tenis z obou stran,“ tušila už před startem pátečního finále česká tenisová jednička. „Vím, co čekat. Musím být koncentrovaná na každý úder. Na tomto rychlém povrchu se musím pokusit diktovat výměny, tempo hry, nenechat ji, aby to samé dělala se mnou a já byla tou druhou na kurtu,“ předsevzala si.

České tenistky spojuje velmi podobný herní styl. Žádné dlouhé vyčkávání, ale snaha o rychlé, vítězné údery. Kvitová s odvážným projevem vystoupala mezi nejužší tenisovou elitu, Plíšková spěje k tomu, aby svou zkušenější krajanku brzy dohnala. Když má den, dokáže z kurtu vystřílet prakticky jakoukoliv soupeřku.  

Bývalá juniorská vítězka Australian Open začala rok 2015 famózním způsobem. Plíšková se aktuálně pyšní zápasovou bilanci 5:1, v Sydney prochází turnajem dechberoucím způsobem.  Čtvrtfinále proti Suarezové-Navarrové zakončila zlatým gamem, tedy čtyřmi esy v řadě. Favorizovanou Kerberovou vypráskala do šaten ani ne za hodinu 6:3 a 6:2 a prošla do svého osmého finále na okruhu WTA.

Umění vytáhlé české ranařky si všiml i britský tenista Andy Murray . „Jestli Karolína Plíšková dokáže ještě zrychlit, určitě se dostane mezi nejlepší hráčky. Je zábava ji sledovat. Esa, vítězné míče, perfektní timing, …“ napsal na Twitter aktuálně šestý hráč světového žebříčku.

Jediný dosavadní vzájemný zápas českých finalistek vyhrála Kvitová vloni ve třech setech (osmifinále v čínském Wuhanu).  Světová čtyřka na své krajanky umí. V minulé sezoně ovládla všech deset zápasů a celkově už nad krajankami vyhrála na WTA Tour čtrnáctkrát v řadě. Naposledy porazila minulý týden Terezu Smitkovou .

„Vždycky je těžké nastupovat proti krajance a kamarádce. Jsem hlavně ráda, že si (Karolína) vede tak dobře. Opravdu se na finále těším. Doufám, že to bude velice hezký zápas,“ těšila se Kvitová na páteční finále (9:30 SEČ).

Karolína Plíšková se raduje z vítězného semifinále turnaje v Sydney proti Angelique Kerberové
Karolína Plíšková se raduje z vítězného semifinále turnaje v Sydney proti Angelique Kerberové

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud