13. února 2015 • 17:35

Tvrdý pád a strach o zdraví. Berdychovi pomáhal na nohy i Monfils

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejhorší moment pro Tomáše Berdycha ve čtvrtfinálovém zápase turnaje v  Rotterdamu mu nepřichystal jeho soupeř Gaël Monfils, ale nepříjemný pád, po  kterém se český tenista jen s obtížemi sbíral z kurtu.



Česká jednička v utkání jasně kralovala. V prvním setu vyhrál Tomáš Berdych jasně 6:1 ve druhém byl stav 1:1 na gamy a na podání šel francouzský tenista.

Během tvrdé výměny od základní čáry se Monfils pokusil stopballem zaskočit světovou sedmičku, Berdych však na kraťas zareagoval včas, míč doběhl a vrátil na soupeřovu stranu. Při prudkém pohybu mu však podklouzla noha a skončil na zemi.

VIDEO: Na inkriminovaný moment se povídejte od času 2:20

Poté, co Monfils míč od Berdycha dokázal dostat do kurtu, přispěchal za českým hráčem, který zůstával ležet u sítě. Po pár vteřinách se devětadvacetiletý tenista zvedl, převzal od Francouze podávanou raketu i přátelské plácnutí.

Po krátkém ošetření od fyzioterapeuta turnaje se Berdych vrátil do hry, v tom samém gamu stihl vzít Monfilsovi podání a druhý set už dovedl do vítězného konce.

Utkání ukončil po 72 minutách pohodovým vítězstvím 6:1, 6:4. Odřené prsty ani naražené levé zápěstí by nemělo mít na výkon českého tenisty v cestě za obhajobou titulu z rotterdamského turnaje žádný vliv.

Byl to ošklivý pád. Uvidíme, co z toho bude, ale na semifinále bych měl být v pořádku," uklidnil své fanoušky na pozápasové tiskové konferenci Berdych.

V boji o finále se utká s dalším francouzským tenistou Gillesem Simonem, který ve čtvrtfinále překvapivě vyřadil Andy Murrayho.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud