13. února 2015 • 12:07

Bez Berdycha a Štěpánka je nouze. Kdo nyní může hrát Davis Cup?

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
  • Při absenci obvyklých opor Berdycha se Štěpánkem budou lídry daviscupového týmu pravděpodobně Lukáš Rosol a Jiří VeselýPři absenci obvyklých opor Berdycha se Štěpánkem budou lídry daviscupového týmu pravděpodobně Lukáš Rosol a Jiří VeselýFOTO: Koláž iSport.cz

    Velká díra zůstává v daviscupovém týmu po omluvenkách Tomáše Berdycha s Radkem Štěpánkem. Již léta se nestavěla čtveřice pro zápas prestižní týmové soutěže tak krkolomně. Mužský tenis je na rozdíl od toho ženského v personální nouzi a nejpravděpodonější variantou je, že na 1. kolo proti Austrálii (6.–8. března v Ostravě) vyrukují vedle pilířů Lukáše Rosola s Jiřím Veselým dva nováčci, Adam Pavlásek a třicátník Jan Mertl. Kdo ještě připadá v úvahu?

  • Lukáš ROSOL (29 let, 29. na žebříčku)

    letošní bilance 1:3
    bilance v DC 9:5

    Lukáš Rosol na letošním Australian Open, kde vypadl ve 2. koleFoto Reuters

    Jedinou letošní výhru získal v pětiseťáku úvodního kola Australian Open, kam na poslední chvíli přiletěl po narození syna, nad De Schepperem. O zápas dál padl s Izraelcem Selou (104. na žebříčku), v prvním kole podlehl v Dauhá Karlovičovi a tento týden utrpěl debakl v Rotterdamu proti Bolellimu (1:6, 3:6).

  • Jiří VESELÝ (21 let, 45. na žebříčku)

    letošní bilance 6:3
    bilance v DC 2:2

    Jiří Veselý vyhrál letos svůj první turnaj na okruhu ATPFoto Profimedia.cz

    Sezonu načal skvěle prvním turnajovým titulem kariéry v Aucklandu, od té chvíle má bilanci 0:2. V Melbourne nestačil na Troického a tento týden na antuce v Sao Paulu těsně na Cuevase. V Jižní Americe nastoupí před Davis Cupem ještě ke dvěma antukovým turnajům v Rio de Janeiru a Buenos Aires.

  • Adam PAVLÁSEK (20 let, 236. na žebříčku)

    letošní bilance (včetně ITF) 3:3
    bilance v DC 0

    Adam Pavlásek při utkání Hopmanova poháruFoto EPA

    Z Hopman Cupu si odvezl exhibiční skalp Fogniniho, ve 2. kole kvalifikace o Australian Open však nestačil na krajana Hernycha. Od té chvíle zamířil na dva challengery, na prvním vypadl v úvodním kole hlavní soutěže a na druhém v poslední části kvalifikace.

  • František ČERMÁK (38 let, 58. na žebříčku deblu)

    letošní bilance v deblu 2:3
    bilance v DC 0:2

    František Čermák na archivním snímkuFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Nejlepší český specialista na debl si minulý týden s Ehrlichem zahrál semifinále v Marseille. Sezonu rozjel po boku krajana Veselého, v Čennaí a v Melbourne spolu nevyhráli ani set, nyní v Sao Paulu ale postoupili do 2. kola. Loni spolu získali titul v Moskvě, v červenci Čermák vyhrál i turnaj v Umagu s Rosolem.

  • Jan HERNYCH (35 let, 185. na žebříčku)

    letošní bilance (včetně ITF) 4:2
    bilance v DC 0:4

    Jan HernychFoto Barbora Reichová (Sport)

    Stále přemýšlí o konci kariéry, škoda ale seknout s tenisem, když máte výsledky. Na Australian Open se kvalifikoval do hlavní soutěže, což je pro něj vždy svátek. Včera vypadl ve 2. kole challengeru v italském Bergamu.

  • Jan MERTL (33 let, 218. na žebříčku)

    letošní bilance (včetně ITF) 2:4
    bilance v DC 0

    Další třicátník se bez úspěchu pokoušel kvalifikovat na dva turnaje v Austrálii, pokaždé však vyhrál jen jeden zápas. Ani návrat do Evropy se příliš nezdařil, v kvalifikaci ATP v Záhřebu skončil hned na Bozoljacovi, v úvodním kole challengeru v Bergamu zase na Pairovi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud