20. února 2015 • 17:13

Plíšková sahá po dalším titulu! V Dubaji prošla po bitvě do finále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roste nová hvězda českého i světového tenisu? Mladá ranařka Karolína Plíšková porazila v téměř tříhodinové semifinálové bitvě v Dubaji 6:4, 5:7 a 7:5 Španělku Garbiňe Muguruzaovou. Na turnaji s dotací 2,5 milionu dolarů si tak dvaadvacetiletá Češka zahraje své osmé finále na WTA Tour a bude usilovat o čtvrtý titul.



Světová osmnáctka Plíšková je letos ve finále podruhé, v lednu neuspěla v rozhodujícím duelu v Sydney s krajankou Petrou Kvitovou. V sobotu bude hrát o svůj dosud nejcennější titul, neboť dubajský turnaj spadá do vyšší kategorie Premier 5. Finálovou soupeřkou české fedcupové reprezentantky bude buď Rumunka Simona Halepová, nebo Dánka Caroline Wozniacká.

Lounská rodačka Plíšková sehrála s Muguruzaovou vyrovnané utkání, v němž si navzdory množství brejkbolů vzaly soupeřky v každém setu podání jen jednou. Česká tenistka držela naději na dvousetovou výhru až do dvanáctého gamu druhé sady, v níž za stavu 5:6 při setbolu Muguruzaové ukončila sadu desátou dvojchybou.

V rozhodujícím setu se už ale Plíšková žádné dvojchyby nedopustila, zato Muguruzaová se v této statistice vyšplhala až na číslo 16. Klíčový brejk získala česká tenistka v jedenácté hře, v níž vzala Španělce podání čistou hrou. Následně sice při vlastním podání umožnila Muguruzaové dostat se do vedení 40:0, podařilo se jí ale všechny tři brejkboly odvrátit a sama při druhém mečbolu ukončila zápas.

Díky postupu do finále má Plíšková jistotu, že si vylepší současné osmnácté místo v žebříčku. Pokud by turnaj vyhrála, posunula by se až na jedenáctou pozici.

Karolína Plíšková během utkání se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou
Karolína Plíšková během utkání se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou

Tenisový turnaj žen v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2,513 milionu dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Karolína Plíšková (17-ČR) - Muguruzaová (Šp.) 6:4, 5:7, 7:5.

Čtyřhra - finále:

Babosová, Mladenovicová (8-Maď./Fr.) - Muguruzaová, Suárezová (6-Šp.) 6:3, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud