Pavel Novotný
22. března 2015 • 10:45

Hvězdný Federer: Sociální sítě? Mám je rád, ale nejsem blázen

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho jméno je jedním z nejvyhledávanějších na internetu. Twitter Rogera Federera sleduje 2,75 milionů lidí, Facebook přes 14 milionů, o moc pozadu na tom není ani jeho Instagram. A není divu. Tenisová legenda se se svými fanoušky pravidelně dělí o celou řadu zážitků nejen z tenisových kurtů. "Rád sdílím s ostatními své zkušenosti, chci ukázat fanouškům trošku jiný pohled na dění okolo světového tenisu," říká sedmnáctinásobný grandslamový vítěz.



Současná světová dvojka patří k nejaktivnějším sportovcům na sociálních sítích vůbec. "Je to odlišný druh komunikace s fanoušky. Chci se s nimi dělit hlavně o pozitivní věci, o veselé příhody, něco, co je pobaví, potěší," odtajňuje svoji strategii tenisový král.

Na své příspěvky si však před jejich uveřejněním dává velký pozor. "Dobře si rozmyslím, než něco publikuju. Snažím se zvážit, jaký to může mít dopad. Nechci se díky sociálním sítím dostat do problémů," pokračuje.

"Vždy se pokouším na stránky dávat něco nového, co zaujme, ale zároveň to bude pozitivní věc, která pobaví a povzbudí. Myslím, že okolní svět je dost zlý a krutý, takže se snažím Twitter, Facebook a Instagram používat pro pozitivní věči, které přinesou alespoň trošku radosti."

Šílenství sociálních sítí však sedminásobný grandslamový vítěz nepropadá. "Nejsem blázen, abych sledoval každou drobnost či událost, která se zde objeví. Nemám potřebu vše uveřejňovat jen proto, abych ukázal, že žiju. Chci trávit čas se svojí rodinou a přáteli, ne na telefonu či webu. Takový život pro mě není."

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud