31. března 2015 • 21:35

Tahle výhra netěší. Berdychův soupeř skončil zápas v bolestech

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Je známý svými akrobatickými kousky, přesto se francouzskému tenistovi Gaëlu Monfilsovi stal osudným rutinní pohyb. V zápase čtvrtého kola turnaje v Miami proti Berdychovi při jednom z míčů špatně došlápl a skončil v bolestech na zemi.



Kritický moment pro pařížského rodáka přišel za stavu 1:0 na sety pro českého tenistu a 2:2 na gamy ve druhém. Na podání Monfilse zareagoval Berdych povedeným returnem, který vyhnal jeho soupeře ven z kurtu. Devatenáctý hráč světa při dobíhání míčku nešťastně došlápl a bylo jasné, že je zle.

Zraněnému soupeři přispěchal na pomoc i Berdych. Monfils se v bolestech dobelhal na lavičku a vyžádal si pomoc turnajového fyzioterapeuta. Zranění v oblastech zad, beder a kyčle však francouzského tenistu limitovalo natolik, že v následujícím gamu nebyl schopen uhrát kvůli omezenému pohybu ani míček a zápas vzdal.

"Je mi Gaëla líto," řekl Berdych na webu ATP Tour. "Tohle není ideální konec zápasu, ale tak to je. Stalo se, já jsem postoupil a to se počítá. Teď je třeba se posunout dál a soustředit se na další zápas," řekl Berdych.

Podobný moment, ale v opačném gardu, se odehrál před několika týdny na turnaji v Rotterdamu, kdy po smolném pádu skončil na zemi Berdych. K českému hráči pro změnu přispěchal Monflis a pomáhal mu na nohy. Na rozdíl od Francouze se české jedničce nic vážného nestalo, zápas Berdych vyhrál ve dvou setech. Takové štěstí však Monfils v Miami neměl.

O postup do semifinále, které si v Miami zahrál i vloni, se Berdych utká s vítězem duelu mezi Juanem Mónacem z Argentiny a Španělem Fernandem Verdascem.

VIDEO: Nešťastný moment Gaëla Monfilse



Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud