29. dubna 2015 • 20:22

Česká jízda! Šest domácích tenistek je ve čtvrtfinále pražského turnaje

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

TURNAJ J&T Banka Prague Open | Pražský turnaj tenisového okruhu WTA bude mít českou finalistku. Z dnešních zápasů druhého kola J&T Banka Prague Open na Spartě vzešlo šest domácích čtvrtfinalistek a čtyři z nich jsou ve spodní části pavouku.



Na antukových kurtech ve Stromovce sice skončila nasazená dvojka Lucie Šafářová, ale ve čtvrtfinále dojde na tři české souboje. Turnajová jednička Karolína Plíšková bude hrát s Denisou Allertovou, Kateřina Siniaková s nasazenou trojkou Barborou Strýcovou a Kláru Koukalovou čeká zápas s Lucií Hradeckou.

Šafářová prohrála v 1. kole s Terezou Smitkovou 3:6, 6:2 a 4:6. Smitková pak v dramatickém zápase 2. kola nezvládla koncovku s Hradeckou a prohrála 3:6, 6:4 a 6:7.

Hradecká předtím dopoledne zdolala Rusku Anastasii Pavljučenkovovou 6:1, 7:5.
Plíšková otočila zápas s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou a po třísetovém boji zvítězila 3:6, 6:3 a 7:6.

Její čtvrtfinálová soupeřka Allertová se postarala o překvapení na účet páté nasazené Alizé Cornetové z Francie 3:6, 7:5 a 6:2. Strýcová přehrála Rusku Jelenu Vesninovou dvakrát 6:3, Siniaková porazila Slovinku Polonu Hercogovou 6:1 a 6:4 a Koukalová Chorvatku Anu Konjuhovou 6:4, 2:6 a 6:2.

Smitková oplatila Šafářové porážku z loňského Wimbledonu, kde na trávě uhrála jen dvě hry. Na antuce nyní zahrála velmi dobře a diktovala tempo výměn. V dramatické koncovce proměnila po dvou hodinách a pěti minutách čtvrtý mečbol.

"Dohrát zápas proti takové hráčce není jednoduchý a jsem ráda, že jsem to nakonec zvládla," řekla nadšená Smitková. Výhra nad světovou třináctkou pro ni představuje nejlepší výsledek v kariéře. "Lucka je naše fedcupová hvězda a skvělá hráčka, takže jsem opravdu moc ráda, že jsem vyhrála," řekla dvacetiletá tenistka.

Šafářová prohrála na Spartě v prvním kole stejně jako loni, kdy se ještě hrál turnaj kategorie ITF, který předtím v letech 2012 a 2013 vyhrála. "Co se dá dělat, to je tenis. Někdy se daří a někdy se nedaří," řekla Šafářová. "Byl to můj první venkovní antukový zápas, prala jsem se s tím a Terka hrála moc dobře," konstatovala. Smitková si mohla zahrát čtvrtfinále, ale Hradecká ukázala srdce bojovnice.

Prohrávala v rozhodujícím setu 1:5 a celkem odvrátila čtyři mečboly, aby v tie-breaku zvítězila 13:11. "Teď momentálně jsem unavená, těším se na večeři a do postele," řekla Hradecká, která ke konci dostávala křeče do ruky. "Jsem ráda, že se to povedlo otočit. Nevypustila jsem jediný míč," dodala.

Plíšková stejně jako v úvodním kole ztratila první set a postupně se dostávala do hry. "Byla jsem set a brejk dole a neviděla cestu, jak vyhrát," přiznala čtrnáctá hráčka světa. Z krize jí pomohl kouč Jiří Vaněk. "Říkal, že mám chodit víc do míče a být agresivnější. Začala jsem hrát aktivněji a ona hned víc chybovala," řekla Plíšková.

Zápas s Pironkovovou vyhrála za podpory 1500 fanoušků v hledišti za dvě hodiny a jedenáct minut. V tie-breaku třetí sady povolila soupeřce jen jeden bod. "Tie-break už je vabank a jsem ráda, že to vyšlo. Neumím vyhrát jednou v klidu," zlobila se na sebe.

V soutěži dvouhry zůstaly jen dvě zahraniční tenistky. Ve čtvrtfinále se spolu utkají Belgičanka Yanina Wickmayerová a Danka Koviničová z Černé Hory.

Dvouhra - 1. kolo:

Smitková (ČR) - Šafářová (2-ČR) 6:3, 2:6, 6:4,
Hradecká (ČR) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:1, 7:5.

2. kolo:

Karolína Plíšková (1-ČR) - Pironkovová (Bulh.) 3:6, 6:3, 7:6 (7:1),
Strýcová (3-ČR) - Vesninová (Rus.) 6:3, 6:3,
Hradecká - Smitková 6:3, 4:6, 7:6 (13:11),
Koukalová (ČR) - Konjuhová (Chorv.) 6:4, 2:6, 6:2,
Siniaková (ČR) - Hercogová (Slovin.) 6:1, 6:4,
Allertová (ČR) - Cornetová (Fr.) 3:6, 7:5, 6:2,
Koviničová (Č. Hora) - Čang Šuaj (Čína) 6:1, 6:4,
Wickmayerová (Belg.) - Kruničová (Srb.) 7:5, 6:7 (3:7), 7:5.

Čtyřhra - 1. kolo:

Krajiceková, Karolína Plíšková (1-Niz./ČR) - Lučičová-Baroniová, Vandewegheová (Chorv./USA) bez boje,
Bencicová, Siniaková (Švýc./ČR) - Kalašnikovová, Koviničová (Gruz./Č. Hora) 6:3, 3:6, 12:10.

Čtvrtfinále:
Bondarenková, Hrdinová (Ukr./ČR) - L. Kičenoková, N. Kičenoková (2-Ukr.) 6:7 (3:7), 6:0, 10:5,
Čepelová, Škamlová (SR) - Koukalová, Smitková (ČR) 2:6, 6:3, 10:8.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud