29. dubna 2015 • 17:00

Smitková trefila sběračku. V slzách ji z kurtu odnášela rozhodčí

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako první Češka z pavouku J&T Banka Prague Open paradoxně vypadla jedna z největších favoritek. Světová třináctka a druhá nasazená Lucie Šafářová prohrála s krajankou Terezou Smitkovou v prvním kole 3:6, 6:2, 4:6. Pětašedesátá hráčka světa zažila i nepříjemný moment, když míčkem trefila malou sběračku. Ve druhém kole je i Lucie Hradecká.



Na první pohled to nevypadalo jako velká rána, servis Terezy Smitkové se však odrazil přímo do břicha malé sběračky, která se hned usedavě rozplakala a v slzách ji z kurtu vynesla jedna z rozhodčích.

„Musím říct, že mi jí bylo hodně líto, pak jsem dala hned debla. Bohužel, stane se,“ líčila Smitková. „Na míč jsem už nedosáhla, ona se lekla a trefilo ji to, myslím, do bříška. Chudinka, bolelo to….“ litovala Šafářová , která měla zkroušený dětský obličejík přímo před sebou.

Tahle příhoda na výsledek zápasu neměla vliv. Důležitější byl nadšený výkon Terezy Smitkové, která ve vyrovnaném zápase v klíčové desáté hře udržela servis a zápas dovedla k překvapivému vítězství.

„Je to moc cenné. Je to nejlepší hráčka, kterou jsem dokázala porazit. Je to naše fedcupová hvězda a skvělá hráčka, jsem ráda,“ radovala se Smitková, která ve třetím setu o náskok málem přišla. „Když už jsem šla na nevýhodu, říkala jsem si, jestli to ztratím, tak snad ani nebudu hrát dál. Občas mám takové černé myšlenky. Ale nějak jsem to ustála a dopadlo to.“

Terka hrála moc dobře, chválila Šafářová

Šafářová se naopak po dvou předchozích vítězstvích na turnaji ITF v Praze už podruhé za sebou loučí hned v prvním kole. V neděli se přitom dobře naladila ve Stuttgartu, kde spolu s Bethanií Mattekovou-Sandsovou vyhrála čtyřhru.

„Co se dá dělat, to je tenis. Byl to pro mě první venkovní antukový zápas, hledala jsem timing. Terka hrála moc dobře, dobře servírovala, mně servis moc nešel, tak to takhle dopadlo,“ hlásila Šafářová. „Po přechodu z haly je antuka pomalejší, jsou delší výměny, hůř to skáče, člověk se musí klouzat. Myslím, že pro nás je to jeden z nejtěžších přechodů, ale musí se to zvládnout.“

Zatímco Šafářová má volno k cestě na další turnaj do Madridu, Smitkovou čeká ještě dnes večer druhé kolo proti další krajance Lucii Hradecké . Ta po postupu z kvalifikace ráno porazila Rusku Pavljučenkovou 6:1, 7:5 a také jí čeká druhý zápas dne. „Další zápas je za pár hodin. Najím se a začnu se připravovat,“ plánuje Hradecká.

„Asi to bude fyzicky náročné,“ přemítá Smitková. „Lucka dohrála dřív. Já mám takhle těžký zápas i nějaké psychické vypětí to je. Zkusím se připravit. Půjdu se vyšlapat na kolo, vystrečovat, lehký oběd a pak už budu čekat na další utkání.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud