Pavel Novotný
5. června 2015 • 09:45

Ještě nikdy mi nebylo na kurtu tak blbě, přiznala nemocná Serena

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápasy vyhrává spíše vůlí než excelentním tenisem na dvorci. Přesto se Serena Williamsová postaví v sobotním finále v boji o titul na French Open Lucii Šafářové. Americká tenistka bude bojovat o svůj dvacátý grandslamový titul, česká hráčka se pokusí získat svůj první. A navzdory mizerné bilanci vzájemných zápasů (0:8) má Češka velkou šanci na úspěch. "Není mi dobře, takhle špatně jsem se snad na dvorci ještě necítila," přiznala po semifinálové výhře nad Švýcarkou Bacszinszkou třiatřicetiletá Serena.



Tak dramatické jako na loňském Wimbledonu, kdy se Serena během zápasu čtyřhry po boku sestry Venus na kurtu stěží držela na nohou, to nebylo, i tak však bylo na světové jedničce patrné, že do ideálního fyzického rozpoložení má daleko.

První set prohrála se švýcarským překvapením 4:6 a marně hledala rytmus i ve druhém. Na kurtu působila bez energie, údery postrádaly razanci i přesnost. Svůj velký obrat si vítězka devatenácti grandslamů schovala až do stavu 2:3. Od té doby vyhrála deset her v řadě a zajistila si postup do finále.

"Nemůžu uvěřit, co se mi povedlo. Myslím, že nikdy mi na kurtu nebylo tak blbě. Vůbec jsem nedoufala, že bych mohla vyhrát," prohlásila bezprostředně po utkání šampionka, která se omluvila i z následující tiskové konference.

"Je mi to líto, ale dnes se nemohu zúčastnit. Už několik dnů se necítím dobře, mám chřipku a po zápase s Timeaou jsem musela navštívit lékaře. Chci být na finále s Luckou dobře připravená, moc si přeji v Paříži potřetí vyhrát," uvedla v tiskovém prohlášení dvojnásobná vítězka French Open.

Zatímco Lucie Šafářová neztratila na turnaji ani set, její finálová soupeřka již čtyřikrát musela otáčet zápas poté, co úvodní sadu ztratila. Na kurtu strávila bez tří minut už deset hodin.

"Když jsme šly do rozhodující setu, nevěřila jsem si, že to zvládnu. Hrála jsem míček za míčkem, snažila se bojovat, víc jsem udělat nemohla," pokračovala v hodnocení semifinálového duelu Serena.

Pokud se by Sereně podařilo potřetí v kariéře vyhrát French Open, získala by svůj dvacátý grandslamový titul. Více jich v historii tenisu získala jen Margaret Courtová (24) a německá legenda Steffi Gráfová (22).

Finálový duel mezi Lucií Šafářovou a Serenou Williamsovou můžete sledovat v  sobotu od 15:00 na iSport. cz ONLINE.

Serena Williamsová děkuje divákům po vítězném semifinále
Serena Williamsová děkuje divákům po vítězném semifinále

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud