Pavel Novotný
25. června 2015 • 10:00

Melzer: Nejhorší tenisový den v životě. Proti bratrovi už nechci hrát

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těžké období zažívá rakouský tenista Jürgen Melzer. V nedávné době se rozešel s manželkou a bývalou českou tenistkou Ivetou Benešovou, teď musel v kvalifikaci na slavný Wimbledon dle svých slov odehrát nejtěžší tenisový zápas svého života proti o deset let mladšímu bratrovi Geraldovi. 



Bývalému šestému hráči světa patří v současné době až 131. pozice a pokud se chtěl zúčastnit slavného Wimbledonu, musel se pokusit projít kvalifikačním sítem.

V prvním kole se tak poprvé v životě postavil svému mladšímu bratrovi Geraldovi. "Byl to můj nejhorší tenisový den v životě," prohlásil o bitvě s mladším sourozencem Melzer. 

Pro čtyřiatřicetiletého tenistu to nebyl, pokud jde o výsledek, těžký zápas. Svého bratra, 168. hráče světa, zničil za pouhých 49 minut po výsledku 6:1, 6:4. První sada se hrála pouhých 23 minut, druhá jen o tři minuty déle.

"Vůbec jsem si to utkání neužil, doufám, že už nikdy v životě nebudu muset proti svému bratrovi hrát. Někteří lidé mají rádi, když mohou soutěžit se svými nejbližšími. Ale je něco jiného, když proti nim hrajete karty či nějakou počítačovou hru, a nebo profesionální zápas," říkal po zápase Melzer.

Semifinalista Roland Garros z roku 2010 se na Wimbledonu dostal v letech 2010 a 2013 od osmifinále, což ho vyneslo až do elitní desítky. Po problémech s ramenem byl nucen na rok a půl s tenisem přestat a propadl se až do druhé stovky.

Jeho bratrovi se zatím na úspěchy Jürgena navázat nedaří, o možnost zahrát si slavný Wimbledon bojoval letos vůbec poprvé. "Ani já, ani Jürgen jsme nebyli rádi, když jsme viděli, že jdeme na sebe. Trénujeme spolu, těšili jsme se, že budeme bojovat o Wimbledon, ale spolu jsme hrát nechtěli," říkal mladší z bratrů Melzerových.

Ani Jürgen Melzer si však první kolo Wimbledonu nezahraje. V dalším kole kvalifikace nestačil na Nizozemce Sijslinga, se kterým prohrál po setech 6:1, 5:7 a 3:6.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud